Via Antwerpen, met onderweg een vrije koffiestop, gaat het richting Veghel, waar onze eerste tocht start. We fietsen richting de landelijke Maaskant (middagmaal). Daarna gaat het langsheen, de voor Brabant zo typische kleine landbouwbedrijven en kerkdorpen, richting Den Bosch. Via de mooi gerestaureerde bastions bereiken we het centrum. Honderden rijksmonumenten en beschermde stadsgezichten maken van Den Bosch een sfeervolle stad. De stad is vooral bekend vanwege de enorme St Jans-kathedraal . Het middeleeuwse centrum is één van de oudste en meest complete van Nederland. Vrije tijd op één van de vele verkeersvrije pleinen. Wie wil kan eerst een geleide wandeling maken langsheen de voornaamste monumenten. Via Het Bossche Broek, een natuurgebied gelegen aan de Dommel, fietsen we naar ons hotel.
Fietsen langsheen landelijke dorpen en rustige fietspaden. U kunt stoppen na ca.18, 28 of 32 Km.
Deze tocht neemt ons mee langs de Maas tussen de vestingstad Heusden en Den Bosch, maar ook door de Bommelerwaard. Een lange dag vol natuur en cultuur.
Vanuit Vlijmen gaat het richting Biessertpolder, die nu dient als waterbuffer. Via de inlaagdijk fietsen we naar Heusden. Vrije koffiestop in deze vestingstad. Met zijn bastions, ravelijnen en aarden wallen is het een bijzonder goed bewaard pareltje, waar je de sfeer van vroeger kunt proeven.
Even buiten Heusden nemen we het pontje en komen in de Gelderse Bommelaarwaard. Fietsend over de eeuwenoude ringdijk, komen we bij het oude veerhuis ( middaglunch).
Nadien peddelen we verder richting kasteel Ammersoyen, één van de best bewaarde waterburchten van Nederland. Doorheen een vruchtbaar land- en tuinbouwgebied richting Kerkdriel, waar we terug het veer nemen richting Brabant. Langsheen de breed stromende Maas gaat het richting Den Bosch ons eindpunt.
Rustige fietstocht langsheen meestal verkeersluwe fietspaden.
U kunt stoppen na ca. 22, 34, 49 of 58km.
Stuifduinen zijn opgewaaide duinen die getuigen van een lange ontstaansgeschiedenis. Vandaag de dag zijn die schaars geworden, maar bij het nationale park de Loonse en Drunense duinen heeft het zand nog altijd vrij spel. Samen met de bossen en heidevelden levert het een fraai decor op voor deze fietsrit. We starten bij Kamp Vucht, dat herinnert aan de interneringskampen tijdens WO 2. Al snel laten we die nare herinnering achter ons en fietsen door de Vuchtse heide. Tussen de rustieke villa’s, van rijke Nederlanders gaat het richting Griesbergen. Vrije koffiestop in dit gehucht, ooit eigendom van de Brusselse abdij Ter Kameren. We fietsen verder voorbij uitgestrekte aspergevelden met een mooi zicht op het oude duinenlandschap. Zo bereiken we Drunen (middaglunch). Via het Drongels kanaal gaat het richting Heesdijk en zo bereiken we ons eindpunt.
Een rustige tocht doorheen een uitgestrekt natuurgebied met hoofdzakelijk verkeersvrije fietspaden. U kunt stoppen na ca. 28 of 51 km.