Fietsen langsheen de prachtige VENNBAHN

16 september 2022 t.e.m. 18 september 2022

Met deze fietsreis trekken we naar de Oostkantons waar we een groot stuk van de Vennbahn volgen, één tot fietspad omgebouwde spoorlijn toont drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Vertrekkend vanuit Aken tot in Clairvaux wordt het een tocht doorheen beboste gebieden, heidevlakten en de natuur van de Hoge Venen. Het Vennbahnfietspad werd reeds meermaals internationaal gelauwerd en kreeg tal van gouden Awards, de moeite waard dus!

Vertrekuur

06:00

Prijs

314,00 EUR

Faciliteiten

Sfeervol hotel met mooi restaurant, bar, terras

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, fietstrailer, Nederlandstalige reisleider, Hotel op basis van halfpension

Niet inbegrepen

dranken, toegangen & vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 25,00€

Dag 1: 16 september 2022 

Brugge - Monschau - Walheim - Kornelimünster – Rodt

Via Brussel. gaat het richting Monschau. Na het vrij middagmaal springen we op de fiets en volgen we de Vennbahn richting Lammersdorf. Dan gaat het verder richting Roetgen, de ‘toegangspoort’ tot de Eifel". De etappe loopt vervolgens door het Hertogenwald, en even later kan je aan het station van Walheim nog oude diesellocomotieven bewonderen. Via het Land Van Herve bereiken we de voormalige abdijstad Kornelimünster. Inladen van de fietsen en transfer naar ons hotel. Totaal: ca. 40 km. Je kunt stoppen na 28 km.

Dag 2: 17 september 2022 

Verviers - Konzen - Kalterherberg - Souerbrodt - Sankt Vith - Verviers

Na het ontbijt richting Konzen. We peddelen direct door het natuurgebied van de Hoge Venen en in Monschau duiken we de Rurvallei in. Over het viaduct van Reichenstein bereiken we Kalterherberg. Het uniekeheidelandschap kondigt het Natuurpark Hoge Venen-Eifel aan. Middagmaal. Doorheen een groene tunnel van hagen en heggen gaat het naar Montenau. Nu volgen we verder de vallei van de Amel tot in Sankt Vith ons eindpunt. Transfer naar het hotel. Ca. 63 km. Je kunt stoppen na 18 km, 33 km of 52 km.

Dag 3: 18 september 2022 

Verviers - Reuland - Troisvierges - Clervaux - Brugge

Wij rijden naar St. Vith. Een kort stukje door het bos, onder de hoogverheven snelwegbrug door, en zo tot in Neidingen. We fietsen door het schilderachtige Ourdal met de prachtig Rustige fietstocht. Na de middaglunch via snelweg terug naar ons thuisfront.