7 daagse Natuurreis in Tirol - Lermoos - Oostenrijk

8 augustus 2021 t.e.m. 14 augustus 2021

Tirol roept jeugdsentiment op van bergen, bekleedt met groene weiden, grazende koeien met bellen getooid, spitse kerktorentjes in alsnog onbereikbare idyllische dorpen, onder een blauwe hemel. Het Außerfern begrensd dit mooie gebied en bezit al het voorgaand. De laatste wilde rivier baant doorheen dit prachtige landschap zijn loop van bron tot Donau; de Lech. We leren ontdekken wat deze streek meer in petto heeft, een rijke geschiedenis, kunst in klein en groot, voor ons onbekende namen, soms ook letterlijk. Zij leverden prachtige handenarbeid, geschoold in de praktijk, geleverd aan de kleinste dorpen. Hoe de mens moest noeste arbeid leveren rond berg en dal om het gezin te onderhouden; dit alles komt aan bod. Noord-Tirol, het Außerfern zal voor u nog weinig geheimen hebben. Genieten met hoofdletter loopt als een rode draad door deze reis. Nu u nog inschrijven is de boodschap … We kozen voor u het centraal gelegen Lermoos, onze verblijfsplaats! 

Vertrekuur

05:00

Prijs

897,50 EUR

Faciliteiten

wellness & Spahotel, sfeervol restaurant, bar, zwembad, sauna,…

Inbegrepen

Luxe autocar, reisleiding, ¾ pension (verwenbuffet in de namiddag ‘soep of gebak’ met koffie, thee, chocolademelk en fruitsappen) vanaf het eerste avondmaal tot en met het laatste ontbijt.

Niet inbegrepen

middagmalen, dranken en toegangen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 150,00€

Dag 1: 8 augustus 2021 

Zwevezele – Lermoos

Vertrek in de vroege morgen via de snelweg. Onderweg nemen we een vrije lunchstop. Vervolgens zetten we koers naar Stuttgart – Ulm hierna is het richting Kempten. We rijden Oostenrijk binnen ter hoogte van Reutte weldra hebben we Lermoos in het zicht waar ons verblijfshotel Welness-spahotel Alpenhof**** gelegen is.

Dag 2: 9 augustus 2021 

Lermoos – Steeg – Lermoos

Vandaag gaan we flirten met de enige nog wilde rivier in de noordelijke kalkalpen, de Lech. Via het Namlosertal bereiken we de weg tussen Reutte en Wart. Onderweg bezoeken we de kaasmakerij te Steeg. Uiteraard nemen we vrije tijd in het dorp met vorstelijke allure, Lech zelf. Onderweg is een vrij middagmaal voorzien. We trotseren de Arlbergpass, beladen met een interessant verleden, de huidige eindschool skiën... Een winkel-terraspauze houden we in Landeck. Als laatste rijden we nog eens de Fernpass over en daar wenkt Lermoos terug. Waar we genieten van een heerlijk verwenbuffet met koffie, thee, chocolademelk en fruitsappen… op zijn Oostenrijks “Jause”.

Dag 3: 10 augustus 2021 

Lermoos – Innsbruck - Lermoos

Na het heerlijk ontbijt rijden we de Fernpass over, vooreerst naar Stams, waar het nog steeds zeer belangrijke Zisterzienser Kloster Stift Stams gelegen is, een prachtige kerk om te bezoeken. Daarna vervolgen we de weg naar de Noord-Tirolse hoofdstad Innsbruck. Na het middagmaal wandelen we door het centrum met zijn bezienswaardigheden als de Hofburg, de St.Jacobs-Domkerk, uiteraard het Gouden dak, het Helblinghaus, ... Vrije tijd wordt u aangeboden al was het maar om kennis te maken met de vermaarde Swarovski-items. In de late namiddag rijden we terug naar Lermoos, voor nog te kunnen genieten van het verwenbuffet en de faciliteiten van de wellness-spa.

Dag 4: 11 augustus 2021 

Lermoos – Oberammergau - Lermoos

We onderbreken vandaag eens de verkenning van Tirol met een bezoek aan het grensgebied met Duitsland. Oberammergau is wereldberoemd door zijn Passionsspiele 2020 maar ook zijn huizen met Luftmalerei zullen door u gesmaakt kunnen worden. Ons middagmaal wordt in Ettal genuttigd. Na het proeven van de lokale likeur zetten we onze reis verder naar het peperkoeken doosje van wijlen Ludwig II von Bayern, het rococo-slot Linderhof. Op de terugweg stappen we aan boord van een schip op de tweeling Heiterwangsee, Plansee. De autocar volgt ons op de oever en pikt ons verder op … terug “hotelwaarts voor de Jausen"

Dag 5: 12 augustus 2021 

Lermoos – Pitztal - Lermoos

Na het stedelijke landschap trekken we de Alpen door, via het Inntal, langs kleinere wegen, doorheen idyllische dorpen in het Pitztal. De weg voert ons langs de Gepatschfernersee hoog tot aan de gelijknamige gletsjer boven het Kaunertal. Na het middagmaal kan u de benen strekken en wandelen tot aan de gletsjertong, rondlopen waar in de winter de skiërs vanaf de Italiaanse grens afdalen tot hier. Stilaan wordt het tijd het dal terug op te sporen en naar onze verblijfplaats terug te keren. Waar we genieten van het heerlijke Jause.

Dag 6: 13 augustus 2021 

Lermoos – Reutte - Lermoos

Voor de lokale bevolking geldt Reutte als centrumstad, vandaar laten we deze niet links liggen. U wordt de mogelijkheid aangeboden voor een wandeling alwaar de winterse langlaufers hun hartje ophalen. Vlak, gezond en onder het waakzaam oog van de omringende bergen. Vrije namiddag in Lermoos of waarom niet gebruik maken van de wellness hotelfaciliteiten of een allerlaatste wandeling in de Zugspitzarena-omgeving van onze verblijfplaats.

Dag 7: 14 augustus 2021 

Lermoos - Zwevezele

Met een extra koffer herinneringen verlaten we Lermoos en begeven ons in omgekeerde richting huiswaarts langs verschillende autowegen, Memmingen-Ulm –Karlsruhe richting Bonn. Een middagstop is voorzien voor het vrije middagmaal. Via het Taunusmassief,

de Eifel, komen we in de omgeving van Aachen voor een avondstop. De Belgische grens wenkt en weldra komen we thuis te Zwevezele.