Barcelona

5 oktober 2019 t.e.m. 12 oktober 2019

Barcelona is een rasechte wereldstad! Is de laatste jaren uitgegroeid tot 1 der populairste citytrips. Jong en oud voelen zich thuis in deze bruisende Catalaanse hoofdstad.

Wie aan Barcelona denkt, denkt wellicht direct aan de beroemde architect Gaudí, de fameuze voetbalclub FC Barcelona Cultuur opsnuiven, pittoreske pleinen en straten met uiteraard de populaire Ramblas en de gotische wijk, de haven en de zee, gezellig kuieren langs de modernste shoppingparadijzen, smullen van overheerlijke tapas bij een glaasje Rioja wijn. Kortom Barcelona is een stad die je absoluut gezien moet hebben! Hotel Onabrava is een Recent hotel met een uitstekende ligging nabij het strand, langs de promenade van Santa Susanna. Dit hotel maakt deel uit van de Aqua Hotel-keten, gekend om haar goede service, en biedt gevarieerde buffetten en verzorgde kamers.

Vertrekuur

05:00

Prijs

951,00 EUR

Faciliteiten

prachtig sfeervol4 sterren hotel met restaurant, Bar, Terras, Zwembad,...

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige gids, volpension vanaf eerste avondmaal tot en met het laatste middagmaal

Niet inbegrepen

Dranken en toegangen

Opmerkingen

Onabrava**** - Santa Susanna - Spanje

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 175,00€

Dag 1: 5 oktober 2019 

Zwevezele - Toulouse

Vertrek vanuit West-Vlaanderen naar Péronne voor een vrije koffiestop. Daarna via Parijs naar Vierzon voor het vrij middagmaal. Na het middagmaal rijden we via Limoges door de Périgord naar Toulouse voor ons avondmaal en overnachting in Hôtel *** Campanile Toulouse Sud Balma Cité de l'Espace

Dag 2: 6 oktober 2019 

Toulose - Santa Susanna

Na het ontbijt rijden we via Carcassonne naar Gerona waar we tegen de middag zullen aankomen. Na het middagmaal verkennen we deze boeiende stad met zijn indrukwekkende oude  kathedraal, zijn joodse wijk en vele oude straatjes. Daarna rijden we verder naar onze verblijfplaats Santa Susanna, een gezellige badplaats, gelegen op een uurtje rijden van Barcelona. We kunnen er genieten van ons eerste avondmaal en overnachting.

Dag 3: 7 oktober 2019 

Santa Susanna - Barcelona

Starten de dag met een bezoek aan Barcelona. Met onze lokale gids bezoeken we Sagrada Familia, We bezoeken zowel de binnen- als de buitenkant, beiden even impressionant! Daarna een stadsrondrit waar we even later aankomen aan de Passeig de la Gràcia. Vervolgens gaan we naar het Poble Espanyol. Na ons middagmaal rijden we naar het middeleeuwse Barcelona. Daarna kuieren we door de pittoreske straatjes van het oude Barcelona en een deel van de beroemde Ramblas. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 4: 8 oktober 2019 

Santa Susanna - Santa Maria

Na ons heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we naar het Benedictijnenklooster van Santa Maria de Montserrat. Dagelijks is er ook een muzikale voorstelling van het knapenkoor La Escolanà. Het middagmaal nemen we in een plaatselijk restaurant. Na de middag rijden we naar een Cava distillerie waar een proeverij is voorzien van deze sprankelende specialiteit. Bezoek aan de mousserende wijn. Terugrit naar hotel voor ons avondmaal en overnachting.

Dag 5: 9 oktober 2019 

Santa Susanna - Tarragona

Dagje naar Tarragona. Tarragona is de tweede grootste stad van Catalonië en bezoek je vooral voor zijn Romeins verleden. We nemen ons middagmaal in een plaatselijk restaurant.

Ook vrij goed bewaard gebleven is het amfitheater. Bovendien hebt u op die plaats ook een prachtig uitzicht over de zee. Bij een wandeling door de stad zal u ook nog de triomfboog van Bera zien en de imposante oude Romeinse muur. Na een prachtige dag rijden we terug naar ons verblijfshotel voor het avondmaal.

Dag 6: 10 oktober 2019 

Santa Susanna - Barcelona

Na een stevig ontbijt rijden we naar CampNou, samen met onze plaatselijk gids bezoeken we de voetbaltempel van FC Barcelona. Het bijhorende museum toont u de rijke geschiedenis van deze topclub. Middagmaal in de buurt van de Montjuic. In de namiddag verkennen we het Olympisch stadion “Montjuic” waar we samen met onze plaatselijke gids een prachtige wandeling maken. Daarna bezoeken we Park Guëll, waar we nog eens kunnen genieten van de bizarre constructie en fel gekleurde mozaïeken van Gaudí. Avondmaal in ons verblijfshotel.

Dag 7: 11 oktober 2019 

Santa Susanna - Toulouse

We verlaten ons hotel en bezoeken het museum van de bekende schilder en kunstenaar Dalí in Figueres. Een fantastische ontdekking! Middagmaal in Figueres

Avondmaal en overnachting in Hôtel *** Campanile Toulouse Sud Balma Cité de l'Espace.

Dag 8: 12 oktober 2019 

Toulouse - Zwevezele

We verlaten Toulouse en rijden verder via Périgord, Limoges, Vierzon, Parijs en Péronne met onderweg een vrij middagmaal en avondmaal.