Bourgogne

28 april 2019 t.e.m. 3 mei 2019

Bourgondië was één van de 27 regio's van Frankrijk die tegenwoordig opgegaan is in “Bourgogne-Franche-Comté”. Bourgogne heeft een lange geschiedenis als koninkrijk en hertogdom en is eeuwenlang een machtscentrum van betekenis geweest. Gezellige stadjes die historie ademen.  De Bourgogne is een landelijke streek maar wel eentje die doordrongen is met geschiedenis. De Bourgogne heeft veel verschillende gezichten, met platteland, wijngaarden, kanalen, rivieren en bossen. De Bourgondische keuken is iets waar u helaas nooit genoeg van krijgt! Het hotel 'Hotel Le Dracy' is rustig gelegen in Dracy-le-Fort in de omgeving van Chalon-sur Saône. Het hotel beschikt eveneens over een prachtige bar, een gezellig terras en een prachtig openluchtzwembad met ligweide. Het restaurant “La Garenne” serveert uitstekende traditionele maaltijden met verse ingrediënten die de Bourgondische keuken alle eer aandoen.

Vertrekuur

05:30

Prijs

835,00 EUR

Faciliteiten

prachtig sfeervol4 sterren hotel met restaurant, Bar, Terras, Zwembad,...

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige gids, volpension vanaf eerste avondmaal tot en met het laatste middagmaal

Niet inbegrepen

Dranken en toegangen

Opmerkingen

Hotel Le Dracy - Dracy-le-Fort

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 235,00€

Dag 1: 28 april 2019 

Via Reims en Troyes rijden we naar Auxerre. Na de vrije lunch verkennen we de oude binnenstad met de gotische kathedraal St-Etienne. Daarna rijden we door de vallei van de Yonne via Clamecy naar Dracy-le-Fort voor ons avondmaal en overnachting. Het hotel is rustig gelegen in de omgeving van Chalon-sur-Saône. Het restaurant serveert uitstekende traditionele maaltijden. 

Dag 2: 29 april 2019 

Na het ontbijtbuffet ontdekken we het schilderachtige dorp Vézelay, opklimmend uit het dal van de Cure in het noorden van de Morvan. Na de lunch bezoeken we het goed bewaarde cisterciënzerklooster in Fontenay. In het romantische Flavigny-sur-Ozerain, dat decor stond voor de Brits-Amerikaanse film “Chocolat”. Daarna rijden we terug naar ons hotel, tijd voor een aperitief, avondmaal en overnachting.

Dag 3: 30 april 2019 

Na het ontbijtbuffet vertrekken we voor een mooie trip door de onmetelijke wijngaarden van Bourgondië. We rijden langs wijnkastelen en romantische dorpjes tot wij één der rijkste en mooiste domeinen van de streek bereiken, "Le Chateau de Meursault". We degusteren verschillende soorten witte en rode Meursaultwijnen. Middagmaal in het restaurant tussen de wijngaarden. Daarna rijden we naar de Côte d'Or en bezoeken we het wijnkasteel La Roche Pot. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: 1 mei 2019 

Ontbijt. Voormiddag’s bezoeken we Hotel-Dieu des Hospices de Beaune, opgericht in 1443 als armenhospitaal. Dit wordt beschouwd als één van de pronkstukken van de Vlaams-Bourgondische bouwstijl. Middagmaal in een typisch restaurant in Beaune. Namiddag verkennen we het prachtige centrum van Beaune. Nog een korte halte bij het prachtige domein van "Château de Pommard", we bezoeken er de kelders uit de 16de eeuw en natuurlijk mogen we niet vergeten te degusteren voor we richting hotel rijden.

Dag 5: 2 mei 2019 

Na het ontbijt via Buxy de Côte Chalonnaise bereiken we Cormatin, bezoek aan een 17de eeuws kasteel. We eindigen het bezoek met een wandeling in het mooie park. Vervolgens rijden we naar Cluny waar we een bezoek brengen aan de abdij. Middagmaal in Cluny. Op de terugweg houden we halt in Brancion waar we nog een gedeelte van het versterkte kasteel bewonderen. We bekijken ook nog de overdekte hallen en de Saint Pierre kerk. Bezoek aan een wijnboer in Givry. Een laatste avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 6: 3 mei 2019 

Na het ontbijtbuffet verlaten we het hotel en begeven we ons op weg tussen de uitgestrekte wijngaarden van de Côte de Nuits. We passeren Aloxe-Corton, Nuits St-Georges, Vosne Romanée en andere prestigieuze huizen. We bezoeken het kasteel "Le Château de Clos de Vougeot". Van Clos de Vougeot rijden we naar Dijon de hoofdstad van Bourgondië. We bezoeken onder deskundige begeleiding van onze gids "Le Palais des Ducs de Bourgondië" en de kerk Notre-Dame. Middagmaal in een locaal restaurant. Daarna via Reims met nog een stop in Saint-Quentin. Tegen de avond bereiken we de Frans-Belgische grens.