Bubbel-weekend in de Champagne

16 oktober 2021 t.e.m. 17 oktober 2021

Als God werkelijk in Frankrijk leeft, dan heeft Hij ongetwijfeld een buitenverblijf in de Champagne! De godendrank is ongetwijfeld wereldberoemd en natuurlijk is het ook een zeer mooie streek om te vertoeven en te genieten van de gastronomie...

We bezoeken uitgebreid enkele champagnehuizen en dwalen rond in de typische Champagnedorpen. Dat champagne werkelijk bij alles lekker is, blijkt wanneer we in de beste restaurants van de streek genieten van tal van regionale delicatessen.

Vertrekuur

06:00

Prijs

272,50 EUR

Faciliteiten

sfeervol hotel met restaurant, bar, zwembad, wellness,…

Inbegrepen

reis per luxeautocar, Nederlandstalige reisleider, volpension vanaf het eerste middagmaal tot en met het laatste middagmaal, dranken bij middagmalen

Niet inbegrepen

Dranken bij avondmaal, degustaties en toegangen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 50,00€

Dag 1: 16 oktober 2021 

Zwevezele - Hautvillers - Reims

Via Lille, Arras naar Reims toe, de metropool van de champagne. We brengen in de voormiddag een bezoek een het dorpje Hautvillers waar de gekende Dom Pérignon begraven ligt. Aansluitend bezoeken we het champagne huis Gobillard. Het middagmaal nemen we bij een champagne huis iets verder op, waar we een lekkere menu geserveerd krijgen met bij ieder gerecht een ander champagne. Na de middag rijden we via een deel van de 'Route Touristique du Champagne' richting Reims met nog een tussenstop bij champagne Pierson waar we nog een laatste degustatie krijgen. Daarna gaan we richting het schitterend Best Western Premier “Hotel De La Paix” voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: 17 oktober 2021 

Reims - Epernay - Zwevezele

Na het heerlijk ontbijtbuffet, brengen we een bezoek aan de mooie stad Reims met onder andere de prachtige kathedraal. We rijden dan richting Epernay voor een uitgebreid bezoek aan het Champagne huis Brugnon dat zeker de moeite waard is. Het middagmaal nemen we bij dit champagne huis met natuurlijk de degustatie bij de verschillende gerechten. We rijden dan verder tot in Epernay en bereiken we de wereld gekende 'Avenue de Champagne' waar verschillende grote Champagne huizen gevestigd zijn, ondermeer Moët et Chandon waar het standbeeld van Dom Pérignon staat. Even wat vrije tijd. En in de late namiddag terugweg naar West-Vlaanderen.