Budapest en Balatonmeer, Hongarije

19 augustus 2022 t.e.m. 27 augustus 2022

Hongarije is een modern land geworden dat heel veel toeristen mag verwelkomen en de hoofdstad meer dan een bezoek waard is. Wij nemen dan ook rustig de tijd om zowel Buda als Pest te ontdekken, met een bezoek aan het parlement als hoogtepunt, prachtig gelegen langs de Donau. Het binnenland komt aan bod op weg naar het Balatonmeer. Rondom dit 80 kilometer lange meer, een puur vakantieparadijs, doen wij de meest interessante plaatsen aan.

Vertrekuur

05:30

Prijs

943,50 EUR

Faciliteiten

Sfeervolle hotels met restaurant, bar, terras,...

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 150,00€

Dag 1: 19 augustus 2022 

Zwevezele - Enns

Vertrek vanuit Vlaanderen naar Duitsland vrije koffie & middagstop. Daarna verder naar Enns te Oostenrijk voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: 20 augustus 2022 

Amstetten - Wenen - Boedapest

Amstetten naar Boedapest, via Melk naar Wenen, een eerste kennismaking van de stad: ontdekking van het stadsgedeelte Buda, gelegen op een heuvel langs de rivier, wandeling via het voormalig koninklijk paleis, de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Avondmaal en overnachting in Novotel Budapest.

Dag 3: 21 augustus 2022 

Boedapest - Boedapest

Grondig bezoek aan Boedapest: de benedenstad met stadsgedeelte Pest. Via het Heldenplein en een Thermaal bad, sightseeing met de bus, naar de Sint-Stefanusbasiliek. Namiddag: bezoek aan het parlement en wandeling langs de Donau met het schoenenmonument. Nog wat vrije tijd in de stad. Verder terug naar het hotel.

Dag 4: 22 augustus 2022 

Boedapest - Kecskemét - Héviz

We doen een ommetje naar Kecskemét alvorens vaart te zetten naar het Balatonmeer. We bezoeken er de stad met zijn vele Jugendstil huizen en proeven er misschien wel de typische abrikozenlikeur. Er staat ook een bezoek aan een paardenfokkerij (paarden van de poesta) op het programma. Verder naar het prachtige Balatonmeer, we verblijven in een Spa & Wellness hotel te Héviz.

Dag 5: 23 augustus 2022 

Héviz - Balatonfüred - Veszprém - Thiany - Héviz

We verkennen op deze dag de noordkant van het meer met een bezoek aan de stad Balatonfьred, een overbekend kuuroord met een mooie wandelpromenade. Verder naar Veszprém voor een kort bezoek en lunch. In de namiddag bezoek aan Thiany, een schiereiland op het meer. Avondmaal en overnachting te Héviz.

Dag 6: 24 augustus 2022 

Héviz - Keszthely - Tapolca - Héviz

Vandaag blijven we dichter in de buurt van het hotel en bezoeken de stad Keszthely met het prachtige Festetics-kasteel. Verder naar het het wijnstadje Tapolca (met natuurlijk een proeverij) en het kleinere kuuroord en meer van Héviz. Avondmaal en overnachting te Héviz.

Dag 7: 25 augustus 2022 

Héviz

Dit wordt een keuze dag waarbij u kunt genieten van Wellness en ontspanning in het Hotel of u stapt mee met de gids op een begeleide wandeling. Ook een boottocht op het meer maakt van deze dag een topvakantie. Avondmaal en overnachting te Héviz.

Dag 8: 26 augustus 2022 

Héviz - chartres - Passau

Terugreis richting Passau waarbij we in de namiddag nog even de tijd hebben om deze Beierse stad te bezoeken: het fort, de Sint-Stephansdom, en een wandeling langs de drie rivieren die in de stad samenkomen (de Inn, de Ilz en de Donau). Avondmaal en overnachting in Passau.

Dag 9: 27 augustus 2022 

Passau - Frankfurt - Keulen - Zwevezele

Na een mooie gevarieerde reis in Hongarije terugreis van Passau naar Zwevezele.