Citytrip Barcelona - Spanje

6 november 2021 t.e.m. 12 november 2021

Barcelona is een rasechte wereldstad! Het is de laatste jaren uitgegroeid tot één der populairste citytrips. Jong en oud voelen zich thuis in deze bruisende Catalaanse hoofdstad. Wie aan Barcelona denkt, denkt wellicht direct aan de beroemde architect Gaudí en de fameuze voetbalclub FC Barcelona. Cultuur opsnuiven, pittoreske pleinen en straten met uiteraard de populaire Ramblas en de gotische wijk, de haven en de zee, gezellig kuieren langs de modernste shoppingparadijzen, smullen van overheerlijke tapas bij een glaasje Rioja wijn. Kortom Barcelona is een stad die u absoluut gezien moet hebben!

Vertrekuur

06:00

Prijs

915,00 EUR

Faciliteiten

mooie hotel met restaurant, bar, terras,...

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, middagmaal op dag 3 & 5, profesioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 185,00€

Dag 1: 6 november 2021 

Zwevezele - Toulouse

Vertrek vanuit West-Vlaanderen naar Péronne voor een vrije koffiestop. Daarna via Parijs naar Vierzon voor het vrij middagmaal. Na het middagmaal rijden we via Limoges door de Périgord naar Toulouse voor ons avondmaal en overnachting in Hôtel *** Campanile Toulouse Sud Balma Cité de l’Espace.

Dag 2: 7 november 2021 

Toulouse - Gerona - Barcelona

Na het ontbijt rijden we verder via Carcassonne richting Gerona. Na het middagmaal verkennen we deze boeiende stad met zijn indrukwekkende oude kathedraal, zijn joodse wijk en vele oude straatjes. Daarna rijden we verder naar onze verblijfplaats Barbera del Valles, ten noorden van de stad Barcelonagelegen. We kunnen er genieten van ons eerste avondmaal en overnachting.

Dag 3: 8 november 2021 

Barcelona

We starten de dag met een bezoek aan Barcelona. Met onze lokale gids bezoeken we Sagrada Familia, We bezoeken zowel de binnen- als de buitenkant, beiden even impressionant! Daarna een stadsrondrit waar we even later aankomen aan de Passeig de la Gràcia. Vervolgens gaan we naar het Poble Espanyol. Na ons middagmaal rijden we naar het middeleeuwse Barcelona. Daarna kuieren we door de pittoreske straatjes van het oude Barcelona en een deel van de beroemde Ramblas. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 4: 9 november 2021 

Barcelona - Montserrat - Barcelona

a ons heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we naar het Benedictijnenklooster van Santa Maria de Montserrat. Dagelijks is er ook een muzikale voorstelling van het knapenkoor La Escolanà. Het vrij middagmaal nemen we in een plaatselijk restaurant. Na de middag rijden we naar Cava Freixenet waar een bezoek is aan het indrukwekende mousserende wijn bedrijf, gevolgd door een proeverij van deze sprankelende specialiteit. Terugrit naar hotel voor ons avondmaal en overnachting.

Dag 5: 10 november 2021 

Barcelona

Na een stevig ontbijt rijden we naar CampNou, samen met onze plaatselijk gids bezoeken we de voetbaltempel van FC Barcelona een onvergetelijke ervaring. Het bijhorende museum toont u de rijke geschiedenis van deze topclub. Middagmaal in Poble Espanyol de Montjuic. In de namiddag verkennen we het Olympisch stadion “Montjuic” waar we samen met onze gids een prachtige wandeling maken. Daarna bezoeken we Park Guëll, waar we nog eens kunnen genieten van de bizarre constructie en fel gekleurde mozaïeken van Gaudí. Avondmaal in ons verblijfshotel.

Dag 6: 11 november 2021 

Barcelona - Figueres - Toulouse

We verlaten ons hotel en bezoeken het museum van de bekende schilder en kunstenaar Dalí in Figueres. Een fantastische ontdekking! Vrij middagmaal in Figueres Avondmaal en overnachting in Hôtel *** Campanile Toulouse.

Dag 7: 12 november 2021 

Toulouse - Zwevezele

We verlaten Toulouse en rijden verder via Périgord, Limoges, Vierzon, Parijs en Péronne met onderweg een vrij middagmaal en avondmaal.