Citytrip Nice en Côte d'Azur

6 november 2022 t.e.m. 11 november 2022

De Côte d’Azur of Azurenkust spreekt tot de verbeelding: helderblauwe zee, strand en zon, jawel ook nog in november. Op deze trip doen we de stad Nice aan met de overbekende Promenade des Anglais. We bezoeken Cannes met de rode loper van het filmfestival en het charmante Saint-Tropez, bekend van de villa’s van beroemdheden. Toppunt vormt de rondrit langs de Gorges du Verdon en het bezoek aan het stadje Moustiers-Sainte-Marie. Een bezoek aan een parfumerie in Grasse mag evenmin ontbreken.

Vertrekuur

06:00

Prijs

938,50 EUR

Faciliteiten

sfeervol hotel in hartje van Nice met restaurant, bar, terras,...

Inbegrepen

reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 225,00€

Dag 1: 6 november 2022 

Zwevezele - Toulouse

Op de heenreis rijden we naar het zuiden tot Orange en zoeken er het hotel op voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: 7 november 2022 

Toulouse - Nice

We zetten onze tocht verder in het zuiden van Frankrijk en kunnen na de vrije lunch meteen de stad Nice bezoeken. Via een wandeling ontdekken we het oude Nice, vertrekkende aan de Place Garibaldi, door de nauwe straatjes tot aan de Cour Saleya: een grote marktplaats en bloemenmarkt. Verder via Place Masséna naar de beroemde promenade des Anglais, dit is lekker kuieren langs de Middellandse zee. Avondmaal en Overnachting hotel.

Dag 3: 8 november 2022 

Nice - Saint-Tropez - Cannes - Nice

Vandaag gaan we de chique tour op. We rijden tot in Saint-Tropez waar we ook hier de oude stad zullen bezoeken en even langsgaan bij de bekende “Gendarmerie” uit de films van Louis de Funès. De haven getuigt er van de vele kapitaalkrachtige inwoners van deze stad. In de namiddag rijden we via Cannes om er even als echte filmsterren te poseren op de rode loper. Een busrit brengt er ons ook langs de mooiste hotels langs de kade. En om deze dag in schoonheid af te sluiten doen we nog Saint-Paul-de-Vence aan. Een middeleeuws dorp met nauwe straatje dat is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister en kunstenaarsdorp. Overnachting hotel

Dag 4: 9 november 2022 

Nice - Gorges du Verdon - Moustiers-Sainte-Marie - Nice

Op deze dag kunnen we genieten van een prachtig stukje natuur in het binnenland. Met de bus verkennen we de “” of de bekendste en op één na grootste kloof van Europa. We houden halt aan deze diepe kloof, het stuwmeer en rijden er door het nationaal park. ’s Namiddags bezoeken we het charmante dorp Moustiers-Sainte-Marie alvorens terug te keren naar ons hotel voor avondmaal en overnachting hotel

Dag 5: 10 november 2022 

Nice - Grasse - Nice

We kunnen de Côte d’Azur onmogelijk verlaten zonder ons even onder te dompelen in de geuren van deze streek. We bezoeken een parfumerie in Grasse, de parfumhoofdstad. We wandelen ook even door de stad zelf waar er in de kerk zowaar drie schilderijen te zien zijn van Rubens. Na de middag nog wat vrije tijd in Nice om gezellig te flaneren langs de promenade de l’ Anglais.

Dag 6: 11 november 2022 

Nice - Zwevezele

We verlaten Zuid-Frankrijk en rijden verder huiswaarts via Lyon, Dijon, Troyes en Lille met onderweg een vrij middagmaal en avondmaal.