Côte d'Azur - Frankrijk

15 juli 2019 t.e.m. 23 juli 2019

De Côte d'Azur begint bij de Frans-Italiaanse grens en eindigt tussen Saint-Tropez en Cassis. De Côte d'Azur wordt ook wel eens “Franse Rivièra” genoemd. De Côte d'Azur was niet alleen voor de rijken maar bijvoorbeeld ook voor schrijvers en schilders van de Lost Generation zoals Paul SignacHenri MatisseClaude Monet en Pablo Picasso.  De zon, heuvels, kruiden, geurige bloemen die uitlopen in havens vol plezierjachten, blauwe zee,lekkere zeebries, palmbomen... dat is de Côte d’Azur.

 

Hotel

Het hotel Golden Tulip Cannes – hotel de Paris **** is centraal gelegen met een uitgebreid ontbijtbuffet en s' avonds heerlijke menu's. Het hotel beschikt over een prachtig zwembad en een gezellige Pianobar.

Vertrekuur

05:00

Prijs

1.295,00 EUR

Faciliteiten

prachtig sfeervol 4**** hotel met restaurant, Bar, Terras, Zwembad,...

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige begeleider, plaatselijke gidsen, halfpension, boottocht naar Port-Grimaud, boottocht langs Corniche.

Niet inbegrepen

Dranken en toegangen

Opmerkingen

Golden Tulip Cannes – hotel de Paris ****

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 375,00€

Dag 1: 14 juli 2019 

Via Lille - Saint-Quentin met een vrije koffiestop naar de "Autoroute du Soleil" langs Lyon naar de Provence voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: 15 juli 2019 

Na het ontbijt rijden we via Crest door de Drômevallei naar Die voor degustatie van de mousserende wijn. Verder door naar Alpes de Provence, vrij middagmaal in Sisteron. Daarna nemen we Route Napoleon via Digne, Castellane, Grasse naar ons verblijfshotel De Paris voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: 16 juli 2019 

Ontbijtbuffet, vervolgens naar Grasse.  Deze stad is vooral bekend vanwege dparfumindustrie waar we dan natuurlijk ook een bezoek brengen aan het gekende parfumeriehuis Fragonard. Middagmaal in de buurt van Grasse. Ten noord-oosten van Grasse liggen de watervallen “Gorges du Loup” deze worden tot de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van de Haute-Provence gerekend met prachtige uitzichten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: 17 juli 2019 

Na het ontbijt rijden we via Nice en de Corniches naar Monaco voor een bezoek aan het vorstendom en aan de weelderige tropische tuin. Vervolgens wonen we de aflossing van de wacht bij om 11u55 aan het Prinselijk Paleis. Nadien wat vrije tijd in deze mondaine stad. Via de Corniche Moyenne naar Eze, één van de mooiste dorpen aan de Côte d’Azur.

Dag 5: 18 juli 2019 

Vandaag bezoeken we Cannes. Met zijn exclusief en mondain karakter, nog steeds één van de meest prestigieuze toeristische trekpleisters van Frankrijk. We wandelen op de Boulevard du Croisette, en bewonderen "Palais des Festivals de Cannes" op het eind van de Boulevard vinden we de haven met 's werelds duurste jachten. Vrij middagmaal. In de namiddag maken we een boottocht naar één van de nabij gelegen eilanden.

Dag 6: 19 juli 2019 

Na het ontbijt rijden we naar Nice waar we wandelen langs de beroemde “Promenade des Anglais” en brengen een bezoek aan het oude klooster Notre Dame de Cimiez en zijn tuinen. Vrij middagmaal in Nice, daarna verder naar het schilderachtige Saint-Paul-de-Vence dat populair is vanwege zijn nauwe straatjes en vele kunstzaakjes of beter gezegd … “de stad van de kunstenaars”. Voor we richting hotel rijden stoppen we nog even in Vence voor een bezoek aan de kathedraal en het stadscentrum.  

Dag 7: 20 juli 2019 

Vandaag gaat het naar St.Tropez een charmant stadje met heel wat bekendheden, onder andere “De Gendarmes van St-Tropez” films van Louis de Funès. Ook een mooie jachthaven en boulevards. Met de middag gaan we richting Port Grimaud, een verkeersarm dorp die gewonnen is op het water. We wandelen over brugjes en langs prachtige kades en zien er de vele watertaxi's. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: 21 juli 2019 

Tijd voor wat ontspanning, er is een vrije voormiddag voorzien, voor ieders wat wils wandelen, zonnen, terrasje doen... u kiest maar. Na de middag maken we een boottocht langs Corniche d'Or.

Dag 9: 22 juli 2019 

Na het ontbijt gaat het richting Aix-en-Provence voor een bezoek aan deze provinciestad en “Le Vieil Aix”. Gelegenheid tot vrij middagmaal. Vervolgens via Avignon en Orange naar de omgeving van Montélimar voor avondmaal en overnachting.

Dag 10: 23 juli 2019 

Via Valence en de Autoroute du Soleil naar Dijon en Troyes. Gelegenheid tot middagmaal onderweg. Verder naar Reims en Saint-Quentin met gelegenheid tot avondmaal, tot slot naar uw oorspronkelijke opstapplaats.