De Romantische Rijnvallei

6 mei 2022 t.e.m. 8 mei 2022

De troef van het Rijngebied. Telkens worden er tienduizend toeristen ontvangen in de knusse steden en dorpen langs de Rijn. We verkennen de Moezel- en de Rijnvallei, u denkt onmiddellijk aan natuur, gemütlichkeit, amusement en maaltijden. We bezoeken burchten, dorpjes en steden en overal is de magie van het Duits verleden aanwezig onder de vorm van spoken, heksen, nimfen en helden en natuurlijk ook de wereldgekende Drosselgasse.

Vertrekuur

06:00

Prijs

358,00 EUR

Faciliteiten

Unter den Linden**** met restaurant, Bar, Terras, Zwembad,...

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, volpension vanaf het eerste middagmaal tot en met laatste middagmaal, professioneel audiogids systeem.

Niet inbegrepen

dranken en toegangen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 35,00€

Dag 1: 6 mei 2022 

Zwevezele - veldenz - Rüdesheim

Via de Belgische- & Duitse autosnelwegen rijden we richting Moezel. Onderweg nemen we een koffiestop. We rijden de Moezelvallei binnen via Piespoort waar we een prachtig zicht hebben op de Moezel. Daarna rijden we verder richting Veldenz voor het middagmaal. Na de middag zetten we onze reis verder naar Bernkastel-Kues voor een geleid bezoek en wat vrije tijd. Nadien rit via de Hunsrückroute naar Rüdesheim waar ons verblijfshotel zich bevindt. Avondmaal en logies in hotel Unter Den Linden - Rüdesheim

Dag 2: 7 mei 2022 

Rüdesheim - Rüdesheim

Na een heerlijk ontbijt verkennen we onze verblijfsstad, langs de bekendste steeg ter wereld, de Drosselgasse, bekend voor zijn weinstuben met muziek en vermaak. Boven de stad zien we het Niederwaldgedenkteken voor de éénmaking van Duitsland, waar vrouw Germania waakt over de Rijnvallei met zijn vele wijngaarden. Wat vrije tijd om te genieten van dit wereldstadje is hier zeker vandoen. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de bekende brandewijnstokerij Asbach Uralt. Een Nederlandstalige film vertoont de geschiedenis en het productieproces, waarna we door de distillatiekamers gaan en uiteindelijk terechtkomen bij het assortiment van brandewijn, koffie en bonbons. In de late namiddag gaan we aan boord van één van de vele boten waar we kunnen genieten van een boottocht op de Rijn. Avondmaal en overnachting in Rüdesheim.

Dag 3: 8 mei 2022 

Rüdesheim - Bonn - Zwevezele

Na een stevig ontbijt, maken we een rondrit langs de Rijn, richting Bonn. We houden halt in Linz am Rhein om het pittoreske stadje met marktplein en burcht en de vele originele vakwerkhuizen te bezoeken. We hebben het ook over de beroemde brug van Remagen (veroverd door de Amerikanen in WO II), het Zevengebergte en komen aan in Bonn, voormalige hoofdstad van Duitsland. Middagmaal in de stad. Na het middagmaal zien we er nog de vele toenmalige regeringsgebouwen en kantoren , doch gaan op zoek naar het Beethovenhuis, Marktplein met prachtig Rathaus en Munster. We laten wat vrije tijd in het volle shoppingcenter, waarna we de terugweg aanvatten met gelegenheid tot avondmaal onderweg in een selfservice.