Eifel & Moezel - Duitsland

7 augustus 2019 t.e.m. 9 augustus 2019

De Eifel is het oostelijke deel van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België, in de Oostkantons. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts.

De Moezel is een rivier in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Via de Our en de Sûre wateren ook stukken van België af in de Moezel en Rijn. De Moezel ontspringt bij de Col de Bussang in de Vogezen op 735 meter hoogte en mondt na 544 kilometer bij Koblenz uit in de Rijn.

Vertrekuur

05:30

Prijs

348,50 EUR

Faciliteiten

sfeervol hotel met restaurant, bar, terras, wellness, gelegen aan de oever van de Moezel

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van volpension vanaf eerste middagmaal t.e.m het laatste middagmaal

Niet inbegrepen

dranken en toegangen

Opmerkingen

Hotel Pollmanns***superieur - Ernst - Duitsland

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 27,50€

Dag 1: 7 augustus 2019 

Zwevezele - Monschau - Simmerath – Ernst

Vanuit Zwevezele via Brussel en Luik voor een vrije koffiestop verder door naar Monschau.  Monschau staat bekend als het mooiste stadje van de Eifel. Na een wandeling langsheen de mooie vakwerkhuizen en de statige lakenhuizen is er tijd voor een terrasje. We rijden dan naar Simmerath aan de Rursee voor het middagmaal. In de Namiddag doorkruisen we het prachtige Eifelgebergte via Blankenheim, Nürburg, Ulmen bereiken we zo de Moezel en Ernst. Avondmaal en overnachting in hotel Pollmans.

Dag 2: 8 augustus 2019 

Ernst - Eltz - Cochem - Ernst

Na het ontbijt rijden we naar de prachtige Burg Eltz een pronkstuk onder de Duitse burchten.  Deze burcht ligt een eindje van de Moezel af, in een bos op een steile rots. Met zijn acht spitse torens is het één van de mooiste en best bewaard gebleven burchten van Duitsland en dus zeker een bezoekje waard. Na het middagmaal bezoeken we het bekende stadje Cochem voor een begeleide stadswandeling door de gezellige Altstadt en zijn mooie vakwerkhuizen. Wat vrije tijd voor een terrasje of wandeling langs de 'Moseluferpromenade' of voor de sportievelingen een klim naar de hoger gelegen 'Cochemer Reichburg' gevolgd door een boottocht op de Moezel. Terug naar ons hotel voor een wijndegustatie aansluitend avondmaal.

Dag 3: 9 augustus 2019 

Ernst - Bernkastel - Zwevezele

Ontbijtbuffet, na het inladen van de bagage brengen we een bezoek aan het ''Moselland-museum' waar we een prachtig historisch collecties onder één dak kunnen bewonderen: de landbouwcollectie, de verzameling oldtimertractoren, oude machines van de wijnbouw, …  Hier beleeft u het verleden alsof u er zelf bij was! Daarna een toeristische rit langs de Moezel met enkele stops aan kleine charmante dorpjes. Na het middagmaal bezoeken we Bernkastel één van de meest romantische en stemmigste stadjes van de Mittelmosel, met zijn prachtige vakwerkhuizen en mooie Marktplatz. Daarna vatten we onze terugreis aan richting Zwevezele. Nog een laatste stop aan een snelwegrestaurant voor avondlunch.