Fietsen in de Sommevallei

23 augustus 2018 t.e.m. 24 augustus 2018

De baai van de Somme is één van de mooiste streken van Picardië.. Ze  vormt  een uniek natuurgebied met haar wilde kuststreep, vlakke polders en zachte hellingen, zijn zuivere lucht en een  prachtige flora en fauna. Dit stukje ongerept landschap heeft veel van zijn oorspronkelijke schoonheid behouden, en toont zich op haar mooist bij de monding van de Somme .Goed aangelegde fietspaden doorkruisen het gebied en zorgen voor prettig fietsplezier tussen de vele bezienswaardigheden van de streek.

 

Ons hotel ligt aan de baai van de Somme, op wandelafstand van St.Valéry en beschikt naast een zwembad over alle moderne comfort. Avondmaal en buffetontbijt ter plaatse.

Vertrekuur

06:00

Prijs

175,00 EUR

Faciliteiten

Sfeervol hotel met mooi restaurant, bar, terras

Inbegrepen

Autocarreis & fietstrailer, reisleiding, hotel op basis van halfpension

Niet inbegrepen

dranken, toegangen & vrije middagmalen

Opmerkingen

Cap Hornu***s in St Valery sur Somme – Frankrijk

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 40,00€

Dag 1: 23 augustus 2018 

Zwevezele – Mazicourt - St. Riquier - St. Valéry

Laden fietsen  VDK  06.15 uur   Vertrek 06.30. uur

Koffiestop onderweg (Arche)

Via Calais en Boulogne gaat het richting Somme. Onderweg koffiestop. In de buurt van Mazicourt springen we op de fiets richting Abbeville. Tussen weiden en graanvelden volgen we de oude spoorwegbedding tot in St.Riquier waar we even halt houden  aan de abdijkerk, een pareltje van gotische architectuur. Verder tot in  Abbeville waar we het graf  van Joris Van Severen bezoeken. Aansluitend vrije lunch in  Abbeville. In de namiddag peddelen  we langs het idyllische kanaal van de Somme richting St. Valéry. Prachtig gelegen aan de  monding van de Somme kunt u de oude bovenstad verkennen of flaneren op de wandelpromenade. Langsheen de “prés salés” fietsen we verder  tot in Le Hourdel, waar zee en lucht elkaar raken. Hier worden de fietsen geladen en transfer naar ons hotel. ( U kunt stoppen na 29, 44 of 55 km)

Dag 2: 24 augustus 2018 

St. Valéry - Le Crotoy - Fort Mahon Plage - Zwevezele

Na het uitgebreid  ontbijt  springen we terug op de fiets en gaat het pal langsheen de baai van de Somme richting Le  Crotoy. Tijd om even rond te  neuzen in dit  voormalige vissersdorp, of te genieten van het brede zicht op de baai . Daarna  verlaten we even de kustlijn en rijden  doorheen  “ Le Froises”. Ooit slikke en schorre, is het nu een landbouwgebied waar het uiterst rustig fietsen is. Zo bereiken we de poorten van de Marquenterre ( mer qui entre en terre). Een groot natuurgebied met  een immens vogelpark. We gaan niet binnen maar  peddelen verder richting Rue. Vrij middagmaal onderweg. Dwars doorheen oude landduinen gaat het richting Fort- Mahon Plage ons eindpunt. Hier worden de fietsen ingeladen en met nog een avondstop bereiken we terug VDK. (U kunt stoppen na 35 of  55 km)