Fietsen rond het prachtige Keukenhof

30 april 2022 t.e.m. 1 mei 2022

Tussen Den Haag en Leiden strekt zich de  Bollenstreek uit. Alles wat Nederland te bieden heeft aan natuurschoon  vinden we terug in dit stukje Holland. Brede stranden, spectaculaire duinen, polders, een wijdvertakt watergebied met gezellige haventjes en uiteraard de uitgestrekte bloembollenvelden. En aan de rand het statige Den Haag en de studentenstad  Leiden. Daarnaast zijn er nog de vele “Buytens” of kasteeltjes in de vele parktuinen die getuigen van het rijke verleden van de streek. Goed aangelegde fietspaden doorkruisen het gebied en zorgen voor een prettig fietsplezier tussen de  vele bezienswaardigheden.

Bovendien staan in deze periode de bloembollen tussen Keukenhof en Lisse in volle bloei en is het aangenaam fietsen tussen de fleurige en geurige velden van  tulpen, hyacinten en krokussen.

Vertrekuur

06:00

Prijs

238,00 EUR

Faciliteiten

Sfeervol hotel met mooi restaurant, bar, terras

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, fietstrailer, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension

Niet inbegrepen

dranken, toegangen & vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 75,00€

Dag 1: 30 april 2022 

Zwevezele – Keukenhof - Nootdorp

Via Gent, Antwerpen, Rotterdam en Delft gaat het richting Leidschendam. Na een vrije koffiestop fietsen we langsheen de oude trekvaart  richting Leiden. Voorbij indrukwekkende landschappen , statige villawijken en idyllische slootjes  gaat het via een pondje richting Warmond. Nadien fietsen we tussen de kleurrijke en geurige   bloembollenvelden en na ca.40 km  bereiken we Keukenhof. Wie wil kan stoppen en in de namiddag een bezoek brengen aan de wereldgekende bloemenexpo. Voor de niet bezoekers voorzien we een extra fietslus  van ca. 20 km door de Katwijkse  duinen en de kleurrijke  “geestgronden”.  Een leuke tocht door een oer-Hollands landschap. De frivole  kleurtinten krijg je er gratis bij. Fietsen laden en transfer naar hotel.

U kan stoppen na 25, 40 of 60 Km

Dag 2: 1 mei 2022 

Den Haag – Noordwijk – Leiden – Wassenaar - Zwevezele

Na het heerlijke buffetontbijt gaat het met de autocar naar Den Haag. Daar springen we op de fiets en gaat het richting Noordzee. Al snel laten we de bebouwde kuststrook achter ons en fietsen we door het uitgestrekte natuurgebied van de Oostduinen. Brede  landduinen en natte weiden zijn onze gezel richting Katwijk, ooit een Romeinse nederzetting. Via de heuvelachtige Koepelduinen gaat het naar de mondaine badplaats Noordwijk. Eenmaal de Ruigenhoek voorbij verandert  de omgeving van duin naar bos, weiland en bollenvelden. Zo bereiken we Leiden, een levendige en sympathieke studentenstad. In de omgeving van  de vele grachten en pleinen is een vrij middagmaal voorzien. Nadien peddelen we verder  door het parklandschap rond Wassenaar en bereiken we de charmante villa Kieviet. Even verder  fietsen laden  en terug huiswaarts met onderweg vrije avondstop.

U kan stoppen na 22, 38 of 51 Km