Gastronomisch weekend in Champagne

20 november 2021 t.e.m. 21 november 2021

Als God werkelijk in Frankrijk leeft, dan heeft Hij ongetwijfeld een buitenverblijf in de Champagne! De godendrank is ongetwijfeld wereldberoemd en natuurlijk is het ook een zeer mooie streek om te vertoeven en te genieten van de gastronomie ... We bezoeken uitgebreid enkele champagnehuizen en dwalen rond in de typische Champagnedorpen. Dat champagne werkelijk bij alles lekker is, blijkt wanneer we in de beste restaurants van de streek genieten van tal van regionale delicatessen.

Vertrekuur

06:00

Prijs

352,50 EUR

Faciliteiten

Sfeervol hotel, prachtig salons, bar, ...

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van volpension vanaf eerste middagmaal (middagmalen met champagne degustatie) t.e.m het laatste middagmaal, profecioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

degustaties, bezoeken en dranken bij avondmaal

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 50,00€

Dag 1: 20 november 2021 

Zwevezele - Hautvillers - Reims

Via Lille, Arras naar Reims toe, de metropool van de champagne. We brengen in de voormiddag een bezoek aan het dorpje Hautvillers waar de gekende Dom Pérignon begraven ligt. Aansluitend bezoeken we het champagnehuis Gobillard. Het middagmaal nemen we in een oude herenhoeve waar we een lekkere menu geserveerd krijgen met champagne bij elk gerecht. Na de middag rijden we via een deel van de ‘Route Touristique du Champagne’ richting Reims waar we een bezoek brengen aan de mooie stad. Daarna gaan we richting het Hotel Best Western Reims Centre voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: 21 november 2021 

Reims - Le Mesnil-sur-Oger - Zwevezele

Na het ontbijt maken we via ‘Route Touristique du Champagne’ een rondrit door de Godenstreek met enkele prachtige vergezichten. Vervolgens rijden we naar Le Mesnil-sur-Oger waar het champagnehuis Launois is gevestigd, en genieten als echte kasteelheren in ‘Le Château Launois’ van een gastronomische menu met aangepaste champagnes. In de late namiddag terugweg naar West-Vlaanderen.