Gastronomisch weekend in Normandië

16 november 2019 t.e.m. 17 november 2019

We nemen U mee naar de Calvados waar we in een mooi ingerichte herenhoeve ontvangen en verwend worden tijdens dit gastronomisch weekend. Gelegen in het hart van Normandië genieten  we zowel van de kust als van het bocage landschap met zijn  typische vakwerkhoeven omringd door de vele appelbomen. En met de landing in ’44 is de geschiedenis hier nooit veraf. Normandië, een  streek voor genieters met zijn fruits de mer, kazen, cider en calvados.

Deze  verblijfplaats staat bekend om zijn fijne keuken en is een vaste waarde in het VDK programma. Veel van onze klanten bewaren goede herinneringen aan ons verblijf in “La Rançonniere”.

Vertrekuur

06:00

Prijs

322,50 EUR

Faciliteiten

Sfeervol hotel met Gastronomisch restaurant , prachtig salons, bar, ...

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van volpension vanaf eerste middagmaal t.e.m het laatste middagmaal

Niet inbegrepen

degustaties, bezoeken en dranken

Opmerkingen

“La Ferme de la Ranconniére” - Crépon- Frankrijk

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 35,00€

Dag 1: 16 november 2019 

Zwevezele - Neufchâtel - Honfleur - Crépon

Via Lille, Abbeville vrije koffiestop tot in Neufchâtel en Bray. In dit regionaal centrum wordt wekelijks een druk bezochte boerenmarkt gehouden. In de typische “Marché Couvert” proeven we “ uit het vuistje” van enkele typische streekproducten. Via de indrukwekkende “Pont de Normandie” komen we in Honfleur terecht. Na een korte  wandeling in dit havenstadje sluiten we af met een Normandisch middagmaal. Nadien rijden we doorheen het landelijke  Pays D’Auge  en gaat het richting Caen. We bezoeken een calvados distillerie P. David en uiteraard proeven we het klassieke Normandische godendrankje.

Verder naar Crépon onze verblijfplaats.  Hier genieten we  in een schitterend kader van een heerlijk gastronomisch menu.

Dag 2: 17 november 2019 

Crépon - Arromaches - Zwevezele

Na het buffetontbijt rijden we doorheen de Bessin richting Atlantische kust, waar ooit de landing in ’44 plaats greep.  Hier bezoeken we een familiale oesterkwekerij. We komen alles te weten over die zeediertjes en uiteraard sluiten we hier af met een stevige degustatie. Misschien het moment om uw culinaire grenzen te verleggen… Na een bezoek aan Arromaches terug naar ons hotel waar we afsluiten met een “Menu du Terroir”. Daarna nemen we afscheid van  onze Vlaamse gastheer en via het Picardische binnenland keren we terug huiswaarts.