Gastronomisch weekend in Remich Luxemburg

17 november 2018 t.e.m. 18 november 2018

In 2018 kozen we bij VDK voor een nieuwe bestemming en trekken met de gastronomen richting Groot Hertogdom Luxemburg. Een mini staatje dat met 12 Michelin sterren niet slecht bedeeld is met daarnaast nog een aantal restaurants gekend om hun kwaliteit en zorg.

Ons hotel Saint Nicolas ligt in Remich, parel van de Moezel. Schilderachtig gelegen aan de breed meanderende Moezel is het een belangrijke wijn- en handelsplaats en trekt het jaarlijks vele bezoekers. Hotel Saint Nicolas is een familiehotel met een uitstekende reputatie en ook voorzien met alle comfort zoals zwembad, sauna en spa.

Vertrekuur

06:30

Prijs

337,50 EUR

Faciliteiten

Sfeervol hotel met Gastronomisch restaurant , bar, wellness, binnen- en buitenzwembad

Inbegrepen

Autocarreis, reisleiding, volpension vanaf het eerste middagmaal tot en met het laatste middagmaal, dranken bij ALLE maaltijden inbegrepen.

Niet inbegrepen

degustaties en bezoeken

Opmerkingen

“St. Nicolas” - Remich - Luxemburg

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 45,00€

Dag 1: 17 november 2018 

Zwevezele - La Roche en Ardenne - Remich

Via Brussel en Namen richting Belgische Ardennen. Onderweg vrije koffiestop bij een ambachtelijke patissier. Daarna gaat het gezwind verder richting Marche. We rijden door de golvende Famenne streek en houden halt bij een kleinschalig familiebedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in Foie Gras. Na de rondleiding door de kweker volgt een degustatie. Daarna gaat het verder naar La Roche en Ardenne, idyllisch gelegen langsheen de Ourthe. Hier genieten we van een heerlijk middagmaal met dranken inbegrepen.  Verder richting  Luxemburg  voor een gezellige wandeling en wat vrije tijd in de hoofdstad van het Groot Hertogdom. In de vooravond bereiken we hotel Saint Nicolas in  Remich. Gelegen aan de wandelpromenade van de Moezel staat dit hotel hoog aangeschreven bij de liefhebbers. Na een verfrissende douche of plons in het zwembad zijn we klaar voor de gastronomische 6- gangendiner met bijhorende wijnen inbegrepen.

Dag 2: 18 november 2018 

Remich - Zwevezele

Na het uitgebreide buffetontbijt maken we een korte wandeling langsheen de Moezel  naar les “Caves St. Martin”. Hier bezoeken we de kelders waar men de bekende Crémant maakt. Naast de gekende Pinot’s gebruikt men hier ook de plaatselijke rassen Riesling en Auxerrois.  Uiteraard kunnen we genieten van een lekkere degustatie.

We wandelen terug naar hotel Saint Nicolas waar een heerlijk middagmaal voor ons klaar staat, drank eveneens inbegrepen bij het middagmaal.

Via het schilderachtige plateau van Recogne vatten we de terugreis aan. Na een korte avondstop bereiken we  terug onze vertrekplaats.