Het Bayerische Versailles & Herrenchiemsee - Duitsland

5 juli 2022 t.e.m. 10 juli 2022

Eén van de geliefde reizen! We vertoeven in het prachtige Bayeren, ten zuiden van Duitsland, aan de grens met het Oostenrijkse Tirol en het Beierse Alpenland. Ongerepte natuur, kleine bergdorpjes en traditionele herbergen bieden u in Chiemgau alle kansen. We bieden u een zoektocht naar het landelijke culturele landschap tijdens deze reis. Een must tijdens uw reis is een bezoek aan München, de hoofdstad van Beieren en niet te vergeten een bezoek aan het Schloss Herrenchiemsee.

Vertrekuur

05:00

Prijs

827,50 EUR

Faciliteiten

Luxe hotel**** met restaurant, terras, gezellige bar

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van volpension vanaf eerste avondmaal t.e.m het laatste ontbijt, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken en toegangen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 130,00€

Dag 1: 5 juli 2022 

Zwevezele - München

We vertrekken vanuit Zwevezele langs de snelweg met vrije koffiestop, rijden verder langs de Duitse autosnelwegen via Keulen naar Frankfurt, nemen een lunchpauze, en reizen verder naar Neurenberg tot in München waar ons verblijfshotel zich bevindt. Daarna koffers uitpakken en voetjes onder tafel. Op de autocar wordt er al wat meer informatie en uitleg gegeven over Duitsland en Bayeren.

Dag 2: 6 juli 2022 

München

Na een heerlijk ontbijt, op naar de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren ‘München’. Eerst rijden we langs Schloss Nymphenburg, de voormalige zomerresidentie van het Beierse hof verder naar Königsplatz, het Olympisch park, BMW museum voor fotostop. Vervolgens laat de lokale gids u de bekendste bezienswaardigheden van München zien, zoals het wereldberoemde klokkenspel bij het nieuwe stadhuis aan de Marienplatz. Na het middagmaal rijden we naar de bekendste voetbalploeg van Duitsland, FC Bayern - de ‘Allianz-Arena’ en we bezoeken de iconische locaties en duiken diep in de geschiedenis van de kampioenschapsrecordhouder. Na een onvergetelijk bezoek keren we terug naar ons hotel voor het diner en overnachting.

Dag 3: 7 juli 2022 

München - Traunstein - München

Vandaag bezoeken we de Chiemgau. Idyllische bergdorpjes, traditionele tavernes, koninklijke kastelen en Wellness-oases heten u welkom in de regio van de Chiemgau. Gedurende de dag nodigen wij u van harte uit Brouwerijtour in het Chiemgauer Hofbräuhaus. Ervaarde sfeer in de traditionele brouwerij, en proef hetverfrissende biertje en geniet van de tijd. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: 8 juli 2022 

München - Chiemsee - München

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Prien gelegen aan de Chiemsee, stappen aan boord van het schip voor een reis naar de eilanden Herreninsel en Fraueninsel. Slot Herrenchiemsee was één van de extravagante paleizen van de Beierse koning Ludwig II, bijgenaamd de Sprookjeskoning. Ludwig was een bewonderaar van Zonnekoning Louis XIV en Versailles. Hij wilde zijn eigen Versailles, alleen groter. Koning Ludwig kocht het eiland Herrenchiemsee in 1873 en bouwden zijn nieuwe buitenverblijf. We brengen een bezoek aan het spectaculaire 75m lange spiegelzaal, het trappenhuis met een overweldigende dubbele pronktrap, een cavalcade van marmer in vele kleuren, verguld snijwerk, kristallen kroonluchters en beeldhouwwerken. We gaan vervolgens naar het ‘Fraueninsel’ vrouweneiland. Hier kunt u afhankelijk van uw smaak, de likeur of de heerlijke marsepein van de zusters uit hun eigen productie proberen. Daarna terugrit naar het hotel.

Dag 5: 9 juli 2022 

München - Swarovski - Kufstein - München

Vandaag beleven we letterlijk een ‘blinkende’ dag met een bezoek aan Kristallwelten van Swarovski. De kristallen wereld van Swarovski kent een indrukwekkende tuin en bijzondere ‘WonderKamers’. De grandioze ‘WonderKamers’ waar u ogen te kort komt, worden omringd door de schitterende tuin. In het midden van deze tuin is de wolk van 600.000 glinsterende, handmatig gezette Swarovski kristallen het sprankelende middelpunt. En na het bezoek heeft u natuurlijk kans om de gekende beeldjes aan te kopen. Na het middagmaal bezoeken we het charmante stadje Kufstein met zijn gekende burcht. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: 10 juli 2022 

München - Zwevezele

Na het ontbijt rijden we vanuit München langs Duitse snelwegen via Ulm & Stuttgart. We nuttigen een vrij middagmaal voorzien in een wegrestaurant en reizen verder langs Karlsruhe en Saarbrucken via Luxemburg naar België. We eten nog een vrij avondmaal voor we uiteindelijk Zwevezele bereiken.