Het eiland van de schoonheid - Corsica

7 juli 2019 t.e.m. 15 juli 2019

Corsica staat voornamelijk bekend als wondermooi 'Ile de Beauté', eiland van schoonheid genoemd, maar dit mag gerust in het meervoud worden gesteld: prachtige stranden maar ook ruwe kusten, vissersdorpjes maar evengoed bergdorpen, pure natuur, bergen en meren, zon en zee. Op deze negendaagse reis doorkruisen wij volledig het eiland en hebben oog voor al dit moois.

Vertrekuur

05:00

Prijs

1.585,00 EUR

Faciliteiten

prachtige sfeervolle 4 sterren hotels met restaurant, Bar, Terras, Zwembad,...

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, overzet, middagmaal dag 5

Niet inbegrepen

middagmalen, dranken en toegangen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 370,00€, singel kamer op de boot 95,00€

Dag 1: 7 juli 2019 

Zwevezele – Valence

We vertrekken ’s morgens vroeg vanuit Zwevezele via de Franse snelwegen met onderweg een vrije ontbijtstop en vrij middagmaal om in de vooravond aan te komen bij ons hotel dicht bij Valence voor het avondmaal en overnachting. Op de autocar wordt u al wat meer informatie en uitleg gegeven over het prachtige eiland Corsica.

Dag 2: 8 juli 2019 

Valence – Marseille

Na het ontbijt zetten we onze rit verder naar Marseille waar we de tijd nemen om met de autocar een sightseeing door deze stad, de culturele hoofdstad van 2013, te maken met bezienswaardigheden als La Bonne Mère, Palais Longchamp en de dokken bij La Juliette. Te voet slenteren we langs de haven en het oudste gedeelte Le Panier. Nog wat vrije tijd voor een terrasje of shopping. Tegen de avond schepen we in voor de overtocht naar Corsica. Avondmaal en overnachting aan boord van het schip.

Dag 3: 9 juli 2019 

Bastia - Erbalunga - Murato - Bastia

Na het ontbijtbuffet aan boord en de ontscheping verkennen we Cap Corse: een recht, smal schiereiland met gouden stranden, charmante haventjes en typische dorpjes zoals Erbalunga, een dorp dat voor menig schilders model stond. Waarna we de tweede grootste stad van Corsica bezoeken: Bastia. Via de citadel gaan we te voet naar de oude en nieuwe haven met een prachtig uitzicht, ook passeren we de kerk Ste Croix en de kathedraal Ste Marie, vrije lunch in de omgeving van Place Saint-Nicolas. Daarna verkennen we het gebergte van Corsica op weg naar Murato. We bezoeken er dit zeer bijzonder Romaanse kerkje. Aansluitend terug naar Bastia voor installatie in het hotel. Avondmaal en overnachting voor twee nachten in Bastia.

Dag 4: 10 juli 2019 

Bastia - Calvi - Bastia

Vandaag staat Calvi op het programma de hoofdstad van Balagne, ook wel de "tuin van Corsica" genoemd, omwille van de mooie bloemen en planten, struiken en bomen en natuurlijk de vele olijfboomgaarden, de woestijn van de Agriaten en de Maquis. Na de vrije lunch bezoeken we deze prachtige havenstad met zijn indrukwekkende citadel van waaruit we een schitterend uitzicht op de haven hebben, het langgerekt zandstrand, mooie promenade en vele winkeltjes. Na wat vrije tijd terug naar Bastia voor avondmaal en overnachting.

Dag 5: 11 juli 2019 

Bastia - Bavella - Porto-Vecchio

Na het ontbijt rijden we via de oostkant van het eiland verder naar het zuiden waar wij ter hoogte van Solenzara opdraaien naar de schitterende Corsicaanse bergen tot aan de Col de Bavella.  Deze toppen vormen één van de indrukwekkendste landschappen van Corsica op een hoogte van ongeveer 1220m, een onvergetelijk panorama. Na het middagmaal kan u hier even met de gids een stukje van de beruchte GR20 bewandelen, een wandelpad van 200km lang en er is continu zicht op de zee. We zakken aan de andere kant van het gebergte af via het bosrijke Zonza en het meer van Ospedale naar de stad Porto-Vecchio. Na een bezoek aan dit schilderachtige stadje bereiken wij ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: 12 juli 2019 

Porto-Vecchio - Bonifacio - Porto-Vecchio

Op amper een halfuurtje rijden staan we met de autocar aan het uiterste zuidelijke puntje van het eiland: Bonifacio "hét pareltje van Corsica" voor velen het mooiste plaatsje van Corsica. Het stadje ligt boven op een massieve rots, 80 meter boven zee. Een boottocht langs de Calanches is hier een must om de prachtige kalkrotsen te kunnen aanschouwen.  Na het vrij middagmaal, vertoeven we in de bovenstad met oude kerken, mooie pleintjes, pittoreske straatjes, onvergetelijke panorama’s met zicht op het eiland Sardinië. Avondmaal en overnachting in Porto-Vecchio. Eventueel nog een romantische avondwandeling langs de plezierhaven

Dag 7: 13 juli 2019 

Porto-Vecchio - Sartène - Ajaccio

Na het ontbijt rijden we naar Sartène, een klein maar boeiend stadje en ook de meest Corsicaanse stad van het eiland met zijn mooie vestingmuur, smalle steegjes, gezellig marktpleintje. Verder naar de geboortestad van Napoleon en tevens de hoofdstad van Corsica: Ajaccio. We verkennen de binnenstad en maken een sightseeing met de autocar om werkelijk alles te kunnen bewonderen. Avondmaal en overnachting in Ajaccio. Na het avondmaal is er een gezellige wandeling in de stad voorzien.

Dag 8: 14 juli 2019 

Ajaccio – Porto - Ajaccio

Op deze laatste dag op het eiland bereiken wij het hoogtepunt van de natuurgrillen op Corsica. Via Vico en Evisa, met het natuurfenomeen Spelunca, richting het prachtige haventje Porto. We vertoeven even in Porto en keren op onze stappen terug via het natuurgebied Scandola en de Calanches van Piana geklasseerd als beschermd Unesco werelderfgoed. Deze "Calanches de Piana" zijn absoluut één van de mooiste natuurwonderen op het eiland CorsicaNog eventjes halt houden in Piana of Cargèse alvorens terug naar Ajaccio te reizen waar we inschepen voor de boot naar Marseille. Avondmaal en overnachting aan boord van de ferry.

Dag 9: 15 juli 2019 

Marseille – Zwevezele

Na het ontbijt rijden we vanuit Marseille langs Franse snelwegen via Valence, Lyon, vrij middagmaal voorzien in een wegrestaurant, verder langs Dijon, Troyes, Reims, Saint-Quentin voor vrij avondmaal voor we uiteindelijk Zwevezele bereiken.