Het groene Ierland en Dublin - Geannuleerd COVID

22 juli 2021 t.e.m. 30 juli 2021

Ierland het ‘Groene Eiland’ is een prachtige bestemming voor een rondreis. De schitterende natuur, een boeiende cultuur en lekker eten en drinken, Guinness, zijn een ontdekkingstocht waard. Galway was in 2020 culturele hoofdstad van Europa, reden te meer om daarheen te reizen. Hoogtepunten van de reis zijn de Ring of Kerry, Connemara en de Cliffs of Moher.

Vertrekuur

04:00

Faciliteiten

Sfeervolle hotel's**** met restaurant, loungesbar, welness,…

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs later nog te bepalen
Internationaal reispas

Dag 1: 22 juli 2021 

Zwevezele – Holyhead

We vertrekken ’s morgensvroeg vanuit Zwevezele naar Calais waar we de ferry nemen naar Dover. Vrij ontbijtmogelijkheid op de ferry. We doorkruisen het Verenigd Koninkrijk met stop voor vrije middagmaal. In de vooravond komen we aan ons hotel in Holyhead voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: 23 juli 2021 

Holyhead –Dublin

Na het ontbijt nemen we de ferry naar Dublin waar we rond de middag aankomen. Vrije lunch op de ferry. Sightseeing met onze bus in Dublin en wandeling langsheen Molly Malone. We bewonderen het schitterende Book of Kells in Trinity College. Naar Dublin Christchurch voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: 24 juli 2021 

Dublin – Glendalough – Kilkenny – Cork

Na een heerlijk Iers ontbijt vertrekken we naar Glendalough, een Iers Keltisch klooster in een schitterende omgeving. Door de Wicklow Gap naar het Middeleeuwse Kilkenny. Vrije lunch en wandeling doorheen het gezellige stadje. Verder naar Cork voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: 25 juli 2021 

Cork – Killarney

Na het ontbijt plannen we een bezoek aan Cobh Heritage Museum dat ons het boeiende verhaal over de Ierse immigratie doorheen de laatste eeuwen illustreert. Vrije lunch en dan bezoek aan Old Jameson Distillery. We worden wegwijs gemaakt in de productie van de Ierse whisky. Een proevertje mag niet ontbreken. Verder naar Killarney met onderweg bezoek aan Muckross  House en Gardens.

Dag 5: 26 juli 2021 

Killarney – Ring of Kerry – Killarney

Vandaag staat de beroemde Ring of Kerry op het programma. Schitterende zichten, een Irish Coffee proeven en misschien wel een schaapsherder met zijn bordercollies ontmoeten. Via Waterville gaat het verder naar Sneem en Ladies View. Terug naar Killarney voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: 27 juli 2021 

Killarney – Adare – Cliffs of Moher – Burren – Galway

Adare, een zeer liefelijk dorpje is onze eerste halte vandaag. Verder naar Limerick en de Cliffs of Moher. Deze 200m hoge kliffen rijzen loodrecht uit de zee en zijn een uitstekende broedplaats voor o.a. papegaaiduikers. Na een wandeling en vrije lunch verder doorheen de Burren, een bijzonder kalklandschap met gaten en groeven en speciale vegetatie, naar Galway voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: 28 juli 2021 

Galway – Connemara – Kylemore Abbey – Galway

We doorkruisen het woeste en desolate Connemara naar Kylemore Abbey, een voormalig Benedictijns klooster met Vlaamse roots. Op de terugweg zien we mosselbanken in de enige fjord van Ierland. Wandeling in Galway langs Eyre Square, gezellige cafeetjes en eethuisjes, de Spanish Arch en een schitterende pub.

Dag 8: 29 juli 2021 

Galway – Dublin – Cherbourg

Na het ontbijt vertrekken we richting Dublin waar we de beroemde Guinness brouwerij bezoeken, met proevertje  uiteraard. Na de vrije tijd checken we tijdig in op  de ferry naar Cherbourg. Avondmaal en overnachting zijn voorzien.
 

Dag 9: 30 juli 2021 

Cherbourg – Zwevezele

’s Nachts varen we richting Cherbourg waar we in de late voormiddag aankomen. We rijden verder richting Zwevezele. Vrij middagmaal en vrij avondmaal voorzien in wegrestaurant.