Kerst in de Vogezen & Elzas

6 december 2019 t.e.m. 8 december 2019

Ontdek Kerst in de Vogezen: één van de mooiste en gezelligste kerstmarkten van Frankrijk. Elk jaar zijn er tientallen kerstmarkten in de vele steden en dorpen van de Elzas. Hun tradities, gastronomie en huizenbouw is duidelijk terug te vinden. Ze brengen vreugde voor groot en klein en de geur van kaneel en koekjes verspreidt zich in de Elzasser straten en pleintjes. Bovendien kunt u in Nancy, Riquewihr, Kaysersberg, Colmar en Straatsburg genieten van de gezellige kerstsfeer.

Vertrekuur

05:00

Prijs

348,00 EUR

Faciliteiten

Sfeervol hotel met restaurant, bar, zwembad, ...

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, fietstrailer, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension

Niet inbegrepen

Toegangen, dranken en middagmalen

Opmerkingen

Hotel Verte Vallée**** superieur - Munster - Frankrijk

Toeslag single kamer 80,00€

Dag 1: 6 december 2019 

Zwevezele – Nancy – Munster

Via Brussel Namen, een vrije koffiestop, verder naar Luxemburg en bereiken we zo Nancy. Na de middag verkennen we het centrum met zijn gezellige kerstmarkt. In de late namiddag rijden we richting de Vogezen met passage langs Col du Bonhomme en Col de la Schlucht. Verder tot in Munster voor avondmaal en overnachting in hotel Verte Vallée.

Dag 2: 7 december 2019 

Munster – Colmar – Kaysersberg – Munster

Na het heerlijk ontbijtbuffet rijden we naar Colmar. Prachtige kerstmarkten met elk een verschillend thema en samen met haar schilderachtige gebouwen is deze stad zeker nummer één wat kerstsfeer betreft. We maken er een wandeling in de stad en natuurlijk ook op de kerstmarkten. Na de middag is het richting de keizerlijke stad Kaysersberg, we stappen in een sprookjesachtige en magische wereld, in het middeleeuwse en pittoreske kader van de 17e eeuw… met tal van mooie kerstkraampjes. Jong en oud zullen gegarandeerd grote ogen opzetten! Na een wandeling en wat vrije tijd keren we terug naar Munster.

Dag 3: 8 december 2019 

Munster – Riquewihr – Straatsburg – Zwevezele

Na het ontbijt is het richting Riquewihr: slingers, ballen en duizenden lichtjes vullen de straten van het dorp. We flaneren op de grote ambachtelijke kerstmarkt en ontdek of herontdek de feeërieke omgeving van de stad in al haar charme. Net voor de middag komen we aan te Straatsburg, de hoofdplaats van de Elzas. We verkennen er de bekendste kerstmarkt van Europa, ook wel Christkindelsmärik genoemd. Het is de oudste en grootste kerstmarkt van Frankrijk.  Meer dan de moeite waard… Na deze onvergetelijke mooie drie daagse keren we terug richting België met nog een avondstop langs een wegrestaurant.