Krakau - Auschwitz, Polen

27 oktober 2018 t.e.m. 1 november 2018

Zin in een citytrip naar een schitterende cultuurstad Krakau, was meer dan vijf eeuwen de koninklijke hoofdstad van Polen met een prachtige architectuur, talrijke monumenten van wereldklasse, charmante uitzichten en een heerlijke sfeer, in combinatie met de harde realiteit van de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau, waar we ongetwijfeld even stil bij worden. Ook de wondermooie Wieliczka zoutmijn is een must op ons programma.

Vertrekuur

05:30

Prijs

649,50 EUR

Faciliteiten

mooie hotels met sfeervol restaurant, Bar, Terras, Zwembad,...

Inbegrepen

autocarreis, reisleiding, hotel op basis van halfpension.

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen

Opmerkingen

Parkhotel**** - Görlitz - Duitsland
Hotel Qubus**** - Krakau - Polen
Maritim**** - Dresden - Duitsland

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 135,00€

Dag 1: 27 oktober 2018 

Zwevezele - Görlitz

We vertrekken ’s morgens vroeg vanuit Zwevezele via de Duitse snelwegen met onderweg een vrij middagmaal om in de vooravond aan te komen bij ons hotel Parkhotel Görlitz dicht bij de Duits-Poolse grens. Op de autocar wordt u al wat meer informatie en uitleg gegeven over het land Polen en de gruwel van Auschwitz en Birkenau tijdens de tweede wereldoorlog

Dag 2: 28 oktober 2018 

Görlitz - Czetochowa - Krakau

We zetten onze rit verder naar Krakau, dicht bij deze bestemming houden wij uiteraard even halt in Czstochowa waar zich in de kloosterkerk de “zwarte madonna” bevindt. Dit oord staat bekend als het geestelijk centrum van Polen. Na dit bezoek rijden we verder richting Krakau waar ons verblijfshotel zich bevindt, Hotel Qubus **** Na het avondmaal verkennen wij alvast het verlichte centrum van de stad Krakau via een sfeervolle avondwandeling.

Dag 3: 29 oktober 2018 

Krakau - Wieliczka - Auschwitz - Birkenau - Krakau

Via een korte rit bereiken we Wieliczka waar zich de beroemde zoutmijnen bevinden. We gaan ondergronds om dit uitzonderlijk spektakel te bezoeken. Na de middag staat een bezoek aan het concentratie- en uitroeiingskamp Auschwitz op het programma waar ons een harde confrontatie met een donkere bladzijde uit de geschiedenis staat te wachten. Het concentratiekamp is grotendeels een museum, ondergebracht in de gevangenisblokken.  Een moment om eventjes stil van te worden.  Iets verderop op een drietal kilometer bevindt zich de plaats waar alle treinen met de Joden arriveerden: Birkenau. Dit is de grootste begraafplaats ter wereld. Sommige barakken en ruïnes van de toenmalige gaskamers zijn nog te bezichtigen. 

Dag 4: 30 oktober 2018 

Krakau - Wawelheuvel - Krakau

Vandaag trekken we de ganse dag uit om de stad Krakau verder te ontdekken. Krakow was tot de 16e eeuw de hoofdstad van het land. De binnenstad staat al sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad is rijk aan historische monumenten, in de voormiddag wandelen we langs de Grote Markt, raadhuistoren, lakenhallen, de Koninklijke Weg en andere statige gebouwen. Na de middag richting Wawelheuvel met een  bezoek aan de Wawelburcht met Vlaamse wandtapijten en de levendige Jodenbuurt Kazimierz en daarna is het stilaan tijd om terug hotelwaarts te rijden.

Dag 5: 31 oktober 2018 

Krakau - Dresden

Op de terugweg trekken we nog tijd uit voor een bezoek aan de prachtige stad Dresden. We komen net na de middag aan in deze muzikale gekende stad, zodat er voldoende tijd is voor een stadsverkenning van onder andere: Frauenkirche, Semperoper, Altmarkt... Ook de laatste overnachting is in Dresden voorzien, het prachtige Hotel Maritim**** net aan de rand van het centruim.

Na het avondmaal kan u de stad intrekken en genieten van de wereldberoemde straatmuzikanten.

Dag 6: 1 november 2018 

Dresden - Zwevezele

Na een uitgebreid ontbijt verlaten we Dresden en rijden we via de Duitse snelwegen via Leipzig naar Kassel met een vrij middagmaal voorzien langs een wegrestaurant. Daarna Soest, Duisburg, naar Nederlands - Belgische grens met nog een avondstop voor we Zwevezele bereiken.