Noorwegen op zijn mooist, een unieke ervaring

24 juli 2022 t.e.m. 2 augustus 2022

Ja, vi elsker dette landet…Ja wij houden van dit land! Zo zingen de Noren de eerste zin van hun nationaal volkslied. En terecht! In Noorwegen raakt u bijzonder snel onder de indruk van de fabelachtige en ongerepte natuur. In dit land staat u versteld over de monumentale bouwwerken, erfstukken van een rijke cultuurhistorie, zoals de middeleeuwse staafkerken. Maar ook de verrassende en gedurfde architectuur springt in het oog. Tijdens die reis blijven we voortdurend in contact met de boeiende Noorse geschiedenis. Vandaag de dag blijft Noorwegen een moderne welvaartstaat met een hoge levenstandaard. Het wordt een unieke ervaring!

Vertrekuur

00:00

Prijs

1.995,00 EUR

Faciliteiten

Sfeervolle hotel's met restaurant, bar, welness,…

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 813,00€ (Boot & hotels)
Internationaal reispas

Dag 1: 24 juli 2022 

Zwevezele – Kiel

Een vroege start van een fantastische reis naar het hoge Noorden. Via de Duitse snelwegen richting Kiel met onderweg de nodige koffiestop. Omstreeks 13u.00 inschepen op de ferry de “Color Fantasy” voor een bijzondere fantastische overtocht naar Oslo. Diner en overnachting op de ferry..

Dag 2: 25 juli 2022 

Oslo - Heddal - Geilo

Een adembenemende morgen! Ruim 3 uur varen we doorheen de Oslofjord. Een uniek uitzicht! In de voormiddag ontscheping in Oslo. Meteen richting Drammen. Via Kongsberg en Notodden bereiken we Heddal. Daar bezoeken we de grootste staafkerk van Noorwegen. Nadien mogelijkheid tot een vrije lunch. Na de middag vertrekken we via Numedal naar Geilo, aan de voet van de Hardangervidda. Diner en overnachting in het Dr. Holms hotel.

Dag 3: 26 juli 2022 

Geilo - Vøringfossen - Bergen

Vandaag rijden we langs de onherbergzame en uitgestrekte hoogvlakte van de Hardangervidda richting Bergen. Net voor de middag bezoeken we nog een indrukwekkende waterval: de Vøringfossen. Na de middag rijden we langs de Eidfjord over de spectaculaire hangbrug richting Bergen. Ooit de grootste en rijkste stad van Noorwegen. Tijd voor een geleide wandeling door het historisch gedeelte van de Hanzestad. Diner en overnachting in het ideaal gelegen Clarion Hotel.

Dag 4: 27 juli 2022 

Bergen - Sognefjord - Moskog - Skei - Loen

Na een heerlijk ontbijt rijden we naar Oppedal. We varen de Sognefjord richting Balestrand over. Daarna volgen we onze weg langs de grandioze Gaularfjellet naar Moskog en Skei. Vervolgens rijden we richting de Innvikfjord, een uitloper van de Nordfjord richting Loen! Diner en overnachting in het Loenfjord hotel.

Dag 5: 28 juli 2022 

Loen - Briksdal-gletsjer - Loen

Vandaag een rustige dag, maar toch beginnen we met een stevige wandeling naar de Briksdal-gletsjer, die we vanaf Loen via Olden bereiken. Mogelijkheid tot een vrije lunch nabij de gletsjer. In de namiddag een korte rit in de omgeving van Loen. Diner en overnachting in het Loenfjord hotel.

Dag 6: 29 juli 2022 

Loen - Ålesund - Aksla-berg - Molde

Via de indrukwekkende Norangsdalen bereiken we een ferry bij Lekneset (Hjørundfjord). We vervolgen onze weg naar Festøya en bereiken zo Ålesund. We bezoeken de kleurrijke en beroemde Jugendstil stad. Verwoest in 1904, maar volledig weer opgebouwd in een art nouveau architectuur. Geleide wandeling. Vrije lunch, kort na de middag naar de Aksla-berg! Een flinke heuvel vanwaar we een uniek en sensationeel zicht op de stad en de scherenkust hebben. Na de wandeling rijden we verder naar Vestnes. Daar nemen we de ferry naar Molde. We dineren en overnachten in het knap gebouwd zeilvormig hotel ”Scandic Seilet hotel”. Een ongelooflijk uitzicht.

Dag 7: 30 juli 2022 

Molde - Trollstigen - Geiranger - Lom

Na het ontbijt rijden we via een ferry naar Andalsnes. We volgen de weg 63 naar de spectaculaire Trollstigen. Wat een zicht! Mogelijkheid tot een vrije lunch. Via de ferry Linge-Eidsdalen vervolgen we onze weg richting Geirangerfjord en het toeristisch gelijknamig dorpje Geiranger, sinds 2005 Unesco werelderfgoed. Na de drukte van Geiranger rijden we via Grotli naar Lom, met zijn beroemde staafkerk maar ook met zijn beroemde bakkerij! Diner en overnachting in het Fossheim hotel.

Dag 8: 31 juli 2022 

Lom - Lillehammer - Oslo

Na het ontbijt verlaten we Lom richting Otta. Daarna naar Lillehammer vrije lunch en verder naar de hoofdstad Oslo. Bij aankomst in Oslo bezoeken we eerst het Vigeland Park. Een openluchtmuseum met honderden beelden. Daarna richting Thon Slottspark Hotel dicht bij het Koninklijk Paleis. Na het avonddiner, een geleide wandeling door het autovrije centrum van Oslo met heel wat verrassende plekjes! Laatste overnachting in Noorwegen: Thon Slottspark Hotel

Dag 9: 1 augustus 2022 

Oslo - Kiel

De laatste uren in Oslo. Nog wat vrije tijd voor we naar de Color Line kade rijden. Inscheping op de Color Magic. Bij het verlaten van de kade werpen we nog een laatste blik op deze boeiende stad en op de vele eilanden rondom de Oslofjord. Dat is genieten! Diner en overnachting op de Color Magic.

Dag 10: 2 augustus 2022 

Kiel - Zwevezele

Na een uitgebreid ontbijt maken we ons klaar om te ontschepen, niet alleen met onze koffers, maar ook met al onze fantastische reisherinneringen. Aankomst in Kiel. Daarna een flinke trip via de Duitse snelwegen naar Zwevezele.
Welkom thuis!