Praag en Karlovy Vary - Tsjechië

2 november 2019 t.e.m. 6 november 2019

Praag, de Gouden Stad met honderd torens is sfeervol, authenthiek en veelzijdig.  Nergens anders vindt u zoveel architectuurlijsten in harmonie op zo’n kleine oppervlakte. De imposante burcht, het gouden straatje, de gotischt St.-Vituskathedraal, de art-nouveaugevels in de Joodse wijk … Het zijn slechts enkele pareltjes die van Praag UNESCO-werelderfgoed maken.  Bij de prachtige Karelsbrug, waar de emblematische beelden, straatartiesten en kraampjes vol snuisterijen zorgen voor gezelligheid ontdekt u deze uitzonderlijke sfeer die deze stad uitstraalt.

Vertrekuur

05:30

Prijs

545,00 EUR

Faciliteiten

zeer mooie hotels met restaurant, bar, terras, zwembad,...

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen

Opmerkingen

Imperial****superieur - Karlovy Vary - Tjechië
NH Hotel**** - Praag - Tjechië

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 115,00€

Dag 1: 2 november 2019 

Zwevezele - Karlovy Vary

We vertrekken ’s morgens vroeg vanuit Zwevezele via de Duitse snelwegen met onderweg een vrij middagmaal. Daarna rijden we verder naar de  Tsjechische grens. We komen aan in Karlovy Vary of Karlsbad waar we één overnachting nemen in het hotel Imperial in Karlovy Vary. Na ons avondmaal maken we nog een mooie avondwandeling doorheen deze prachtige stad.

Dag 2: 3 november 2019 

Karlovy Vary – Praag

Na een heerlijk ontbijt verkennen we Karlovy Vary en onder leiding van onze gids krijgen we de nodige uitleg over de stad die in het westen van Tsjechië ligt. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we verder naar Praag waar we tegen de avond aankomen in het NH hotel****. We genieten van een heerlijk avondmaal en overnachting.

Dag 3: 4 november 2019 

Praag

Na een stevig ontbijt ontdekken we het oude stadsgedeelte van Praag. Een wandeling door Praag naar het Wenceslasplein. We zetten onze tocht verder en bereiken zo het oude stadsplein. We zien ook het oude stadhuis, de Tynkerk, het Kinskypaleis. Daarna genieten we van een mooie boottocht op de Moldau. We nemen ons middagmaal op een cruiseschip. Na het middagmaal brengen we via de befaamde Karelsbrug een bezoek aan het Mala Stranaplein met Sint- Niklaaskerk. Vervolgens bezoeken we de Joodse wijk Josefov. Na een drukke dag rijden we terug naar ons hotel voor het avondmaal. Voor de mensen die willen is er een mogelijkheid om een Praags concert bij te wonen.

Dag 4: 5 november 2019 

Praag

Vandaag bezoeken we het Strahovklooster, het Loreto-heiligdom en het bijzonder attractieve steegje Novy Svet. We volgen het wisselen van de wacht aan de Praagse Burcht of ook het “Kasteel van Praag” genoemd. Na het vrij middagmaal staat een bezoek aan de Praagse Burcht op het programma. We bezoeken er verder nog de Sint-Vituskathedraal, de verschillende binnenplaatsen en de Sint-Jorisbaseliek. Daarna is er nog vrije tijd voorzien voor shopping of om te kuieren in de drukke winkelstraten. S’ avonds kunnen we terug genieten van onze laatste avondmaal in ons hotel.

Dag 5: 6 november 2019 

Praag - Zwevezele

We genieten nog eventjes van ons laatste uitgebreid ontbijt vooraleer onze terugreis aan te vatten richting München en Nürnberg. Na een vrij middagmaal rijden we via Frankfurt terug huiswaarts met nog een vrije avondstop onderweg.