Rijn in Vlammen & Bonn - Duitsland - Uitgesteld naar 2022 COVID

Rijn in Vlammen & Bonn - Duitsland - Uitgesteld naar 2022 COVID

13 augustus 2021 t.e.m. 15 augustus 2021

De troef van deze reis is het spektakel “ Rijn in Vlammen”, één van de meest bekende evenementen in het Rijngebied.
Telkens worden er tienduizend toeristen ontvangen in de knusse steden en dorpen langs de Rijn. Vuur, water
en licht zijn de drie elementen voor een onvergetelijk schouwspel. We verkennen de Moezel- en de Rijnvallei, u
denkt onmiddellijk aan natuur, gemütlichkeit, amusement en maaltijden. We bezoeken burchten, dorpjes en steden
en overal is de magie van het Duits verleden aanwezig onder de vorm van spoken, heksen, nimfen en helden.
Ter gelegenheid van de 250ste verjaardag van de grote componist en visionair, Ludwig van Beethoven, verblijven
we in Bonn.

Vertrekuur

05:30

Prijs

482,50 EUR

Faciliteiten

Design 4**** hotels met restaurant, Bar, Terras, Zwembad,...

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, boottocht & avondmaal op de boot, volpension vanaf het eerste middagmaal tot en met laatste middagmaal, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken en toegangen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 75,00€

Dag 1: 13 augustus 2021 

Zwevezele - Koblenz - Bonn

We vertrekken vanuit Zwevezele langs de snelweg met vrije koffiestop, rijden verder langs de Duitse autosnelwegen om in de late voormiddag aan te komen in Koblenz de stad waar Moezel en Rijn elkaar terugvinden. Maar de stad die ook bekend is om “das Deutsche Eck”, zijn rijke geschiedenis aan gebouwen en pleinen die meer dan 2000 jaar teruggaan maar ook de vele kerken die we er terugvinden. Na het middagmaal is er in de namiddag een bezoek voorzien aan de vesting Ehrenbreitstein met prachtig zicht op de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn, die bereikbaar is met de kabelbaan. In de late namiddag zetten we onze tocht verder naar ons mooi hotel in Bonn 'Maritim Hotel Bonn' waar we nog kunnen genieten van de faciliteiten om daarna de dag af te sluiten met een heerlijk avondmaal.

Dag 2: 14 augustus 2021 

Bonn - Linz am Rhein - Bonn

Na een heerlijk ontbijt verkennen we onze verblijfsstad 'de vroegere hoofdstad van Duitsland' en ook de stad van de wereld gekende Beethoven die de 250ste verjaardag viert, we zien er nog toenmalige regeringsgebouwen en kantoren, via het Beethovenhuis, Marktplein met prachtig Rathaus en Munster.

Na het middagmaal brengen we een bezoek aan Linz am Rhein om het pittoreske stadje met marktplein en burcht en de vele originele vakwerkhuizen te bezoeken. In de late namiddag gaan we aan boord van één van de vele boten richting Koblenz om het spektakel ‘Rhein in Flammen’ te beleven. Muziek, dans, prachtig vuurwerk en avondmaal aan boord van het schip. We genieten van de onvergetelijke show Rhein in Flammen, een schouwspel van vuur- en lichtwerk vanop het water vanwaar u het spektakel best kunt zien, erna terugreis naar Design Hotel voor overnachting.

Dag 3: 15 augustus 2021 

Bonn - Keulen - Zwevezele

Na het ontbijt, maken we een rit langs de Rijn, richting Keulen, de 4de grootste stad van Duitsland, en natuurlijk gekend voor zijn indrukwekende Kölner Dom. Wandel door smalle straatjes met vakwerkhuisjes. Na de begeleide wandeling en middagmaal is er nog vrije tijd voorzien om de vele winkelstraten en shoppingcenters te bezoeken of een ritje met het toeristisch treintje om de stad nog wat verder te ontdekken. Hierna vatten we de terugweg aan met gelegenheid tot avondmaal onderweg in een selfservice.