Rijn in Vlammen, Duitsland

10 augustus 2018 t.e.m. 12 augustus 2018

De troef van deze reis is het spektakel “ Rijn in Vlammen” één van de meest bekende evenementen in het Rijngebied. Telkens worden er tienduizend toeristen ontvangen in de knusse steden en dorpen langs de Rijn. Vuur, water en licht zijn de drie elementen voor een onvergetelijk schouwspel. We verkennen de Moezel- en de Rijnvallei, u denkt onmiddellijk aan natuur, gemütlichkeit, amusement en maaltijden. We bezoeken burchten, dorpjes en steden en overal is de magie van het Duits verleden aanwezig onder de vorm van spoken, heksen, nimfen en helden.

Vertrekuur

05:30

Prijs

385,00 EUR

Faciliteiten

romantische hotel in hartje Rüdesheim - restaurant, bar, terras

Inbegrepen

autocarreis, reisleiding, volpension vanaf eerste middagmaal tot en met het laatste middagmaal, wijnproef, boottocht & maaltijd op de boot

Niet inbegrepen

dranken en toegangen

Opmerkingen

Rheinhotel**** - Rüdesheim - Duitsland

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 75,00€

Dag 1: 10 augustus 2018 

Zwevezele – Veldenz - Bernkastel – Rüdesheim

Via de Belgische- & Duitse autosnelwegen rijden we richting Moezel. Onderweg nemen we een koffiestop. We rijden de Moezelvallei binnen via Piespoort waar we een prachtig zicht hebben op de Moezel. Daarna rijden we verder richting Veldenz voor het middagmaal.

Na de middag zetten we onze reis verder naar Bernkastel-Kues voor een geleid bezoek en wat vrije tijd. Nadien rit via de Hunsrückroute naar Rüdesheim waar ons verblijfshotel zich bevindt. Avondmaal en logies in Rheinhotel Rüdesheim.

Dag 2: 11 augustus 2018 

Rüdesheim - Koblenz - Rüdesheim

Na een heerlijk ontbijt verkennen we onze verblijfsstad, langs de bekendste steeg ter wereld, de Drosselgasse, bekend voor zijn weinstuben met muziek en vermaak. Boven de stad zien we het Niederwald-gedenkteken voor de éénmaking van Duitsland, waar vrouw Germania waakt over de Rijnvallei met zijn vele wijngaarden. Wat vrije tijd om te genieten van dit wereldstadje is hier zeker vandoen. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de bekende brandewijnstokerij Asbach Uralt. Een Nederlandstalige film vertoont de geschiedenis en het productieproces, waarna we door de distillatiekamers gaan en uiteindelijk terechtkomen bij het assortiment van brandewijn, koffie en bonbons. In de late namiddag gaan we aan boord van één van de vele boten richting Koblenz om het spektakel ‘Rhein in Flammen’ te beleven. Muziek, dans, prachtig vuurwerk en avondmaal aan boord van het schip. We genieten van de onvergetelijke show Rhein in Flammen, een schouwspel van vuur- en lichtwerk vanop het water vanwaar u het spektakel best kunt zien, erna terugreis naar Rheinhotel voor overnachting.

Dag 3: 12 augustus 2018 

Rüdesheim – Bonn – Zwevezele

Na een stevig ontbijt, maken we een rondrit langs de Rijn, richting Bonn. We houden halt in Linz am Rhein om het pittoreske stadje met marktplein en burcht en de vele originele vakwerkhuizen te bezoeken. We hebben het ook over de beroemde brug van Remagen (veroverd door de Amerikanen in WO II), het Zevengebergte en komen aan in Bonn, voormalige hoofdstad van Duitsland. Middagmaal in de stad.

Na het middagmaal zien we er nog de vele toenmalige regeringsgebouwen en kantoren , doch gaan op zoek naar het Beethovenhuis, Marktplein met prachtig Rathaus en Munster. We laten wat vrije tijd in het volle shoppingcenter, waarna we de terugweg aanvatten met gelegenheid tot avondmaal onderweg in een selfservice.