VDK op de Rode Loper...

14 januari 2023 t.e.m. 16 januari 2023

Vertrekuur

04:30

Faciliteiten

Sfeervol hotel met restaurant, loungesbar, welness,…

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

toegangen, dranken en vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 00,00€
Internationaal reispas

Dag 1: 14 januari 2023 

Zwevezele - Speyer - Pforzheim

We rijden via Luxemburg richting Mannheim. Onderweg een vrij middagmaal. Daarna bereiken we Speyer, waar u de keuze heeft om ofwel het stadscentrum te bezoeken met de bekende Dom, Altpörtel, Fischmarkt, Alte Münze enzo verder, of u bezoekt het spectaculaire Technikmuseum Speyer, dit is een museum gericht op de hedendaagse techniek. In de collectie zijn oa. opgenomen vliegtuigen, inclusief ruimtevaartuigen, oldtimers, motorfietsen, brandweerwagens en schepen. Een bijzonder onderdeel van de collectie is een Russisch Boeran ruimteveer. De collectie staat zowel binnen als buiten opgesteld en tot slot is er een IMAX theater, een bioscoop die films op een gigantisch koepelscherm projecteert. Daarna verder naar Pforzheim, onze overnachtingsplaats.

Dag 2: 15 januari 2023 

Pforzheim - Stuttgart - Pforzheim

Na een heerlijk ontbijt gaat het richting Stuttgart de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg en geboorteplaats van Mercedes en Porsche. Hier gaan oude en moderne bezienswaardigheden hand in hand. Dat Stuttgart de residentie is geweest van menig vorst is nog altijd te zien aan de vele statige paleizen die zich in en rondom de stad bevinden. In het centrum van Stuttgart vindt u het imposante Neues Schloss en ook het oude kasteel (Altes Schloss) van Stuttgart. 

Vervolgens naar het Mercedes-Benz Museum een indrukweekend architecturaal geheel. Na het middagmaal bezoek aan één van de weinige musea waar u 125j bestaan van de auto kunt zien. Het museum vertelt de historie van het merk Mercedes-Benz verspreid over 9 verdiepingen met 160 voertuigen waaronder personenwagens, racewagens, bestelwagens, vrachtwagens, hulpdienst voertuigen en natuurlijk ook bussen. Ook 1500 museumstukken van radio tot sturen zijn hier te bewonderen. Na het museum is het terug hotelwaarts.

Dag 3: 16 januari 2023 

Pforzheim - Mannheim - Zwevezele

Vandaag bezoek wij de fabriek van Mercedes-Benz bussen te Mannheim. Met een deskundige gids wandelen we door de verschillende productie hallen waar we het ontstaan van een autobus zien gebeuren. Indrukwekkend! We zien ook hoe de skeletten in een reuzenbad worden gedompeld en verder afgewerkt tot één geheel. Als afsluiter bezoeken we de afleveringshal waar we normaal gezien de voorstelling kunnen bijwonen van de nieuwe VDK autocar. Na het middagmaal in het bedrijf zetten we onze terugreis verder via Keulen en Aken met vrije avondstop in een selfservice.