VDK op de rode loper...

23 februari 2019 t.e.m. 25 februari 2019

We starten 2019 met een exclusieve reis en een bezoek aan Mercedes-Benz Duitsland. Er zijn nog maar weinig autocar- en autobusfabrieken in Europa, we kunnen dankzij onze connectie met Mercedes één van de busfabrieken bezoeken en zien hoe ze van enkele platen en buizen tot een afgewerkte autobus komen. Een unieke ervaring!

Vertrekuur

05:00

Prijs

345,00 EUR

Faciliteiten

Restaurant, bar, terras, wellness, sauna, fitness...

Inbegrepen

autocarreis, reisleiding, volpension vanaf het eerst avondmaal tem laatste middagmaal

Niet inbegrepen

dranken en toegangen

Opmerkingen

Best Western Queens Hotel**** Pforzheim

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 45,00€

Dag 1: 23 februari 2019 

Zwevezele - Speyer - Pforzheim

We rijden via Luxemburg richting Mannheim. Onderweg een vrij middagmaal. Daarna bereiken we Speyer, waar u de keuze heeft om ofwel het stadscentrum te bezoeken met de bekende Dom, Altpörtel, Fischmarkt, Alte Münze enzo verder, of u bezoekt het spectaculaire Technikmuseum Speyer, dit is een museum gericht op de hedendaagse techniek. In de collectie zijn oa. opgenomen vliegtuigen, inclusief ruimtevaartuigen, oldtimers, motorfietsen, brandweerwagens en schepen. Een bijzonder onderdeel van de collectie is een Russisch Boeran ruimteveer. De collectie staat zowel binnen als buiten opgesteld en tot slot is er een IMAX theater, een bioscoop die films op een gigantisch koepelscherm projecteert. Daarna verder naar Pforzheim, onze overnachtingsplaats.

Dag 2: 24 februari 2019 

Pforzheim - Stuttgart - Pforzheim

Na een heerlijk ontbijt gaat het richting Stuttgart de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg en geboorteplaats van Mercedes en Porsche. Hier gaan oude en moderne bezienswaardigheden hand in hand. Dat Stuttgart de residentie is geweest van menig vorst is nog altijd te zien aan de vele statige paleizen die zich in en rondom de stad bevinden. In het centrum van Stuttgart vindt u het imposante Neues Schloss en ook het oude kasteel (Altes Schloss) van Stuttgart. 

Vervolgens naar het Mercedes-Benz Museum een indrukweekend architecturaal geheel. Na het middagmaal bezoek aan één van de weinige musea waar u 125j bestaan van de auto kunt zien. Het museum vertelt de historie van het merk Mercedes-Benz verspreid over 9 verdiepingen met 160 voertuigen waaronder personenwagens, racewagens, bestelwagens, vrachtwagens, hulpdienst voertuigen en natuurlijk ook bussen. Ook 1500 museumstukken van radio tot sturen zijn hier te bewonderen. Na het museum is het terug hotelwaarts.

Dag 3: 25 februari 2019 

Pforzheim - Mannheim - Zwevezele

Vandaag bezoek wij de fabriek van Mercedes-Benz bussen te Mannheim. Met een deskundige gids wandelen we door de verschillende productie hallen waar we het ontstaan van een autobus zien gebeuren. Indrukwekkend! We zien ook hoe de skeletten in een reuzenbad worden gedompeld en verder afgewerkt tot één geheel. Als afsluiter bezoeken we de afleveringshal waar we normaal gezien de voorstelling kunnen bijwonen van de nieuwe VDK autocar. Na het middagmaal in het bedrijf zetten we onze terugreis verder via Keulen en Aken met vrije avondstop in een selfservice.