Zuid-Bretagne - Tussen land & oceaan- Frankrijk

18 augustus 2021 t.e.m. 22 augustus 2021

Bretagne, gelegen in het Westen van Frankrijk, is als het ware een reuzengroot schiereiland omgeven door de Atlantische Oceaan. Het Land van Kelten en oude sagen, heeft altijd iets mysterieus over zich gehouden. De Noordelijke kant is ruw en rotsachtig. De Zuidelijke kant, waar wij verblijven, is lieflijker en zonniger. Schilderachtige dorpjes kleuren de groene heuvels en in de vele inhammen liggen de visserssloepen als kleurige stipjes te dobberen op het water.

Vertrekuur

05:30

Prijs

637,50 EUR

Faciliteiten

Sfeervolle hotel met restaurant, bar, terras,...

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van volpension vanaf eerste avondmaal t.e.m het laatste ontbijt, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken & toegangen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 125,00€

Dag 1: 18 augustus 2021 

Zwevezele - Mont St. Michel - Auray

Via Rijsel en Péronne, gaat het richting Rouen. Zo rijden we doorheen het Normandische boccage landschap met een vrije middagstop onderweg. Na een korte halte met een mooi uitzicht op de Mont St. Michel rijden we Bretagne binnen, langsheen Rennes, de hoofdstad van Bretagne, tot Auray, onze verblijfplaats.

Dag 2: 19 augustus 2021 

Auray - Vannes - Carnac - Auray

Na het ontbijt gaat het richting Vannes, een druk stadje met gezellige pleintjes en oude vakwerkhuizen. in het hotel. In de namiddag lopen we in de sporen van Asterix en Obelix en maken we kennis met het mysterieuze verleden van Bretagne. Langsheen Locqmariaquer (met o.a. halte aan de Table Des Marchands, één van de grootste dolmens van Bretagne) tot in Carnac. Mysterieuze stenen stellen ons nog steeds voor raadsels. Ondertussen genieten we van mooie uitzichten op de baai van Quiberon.

Dag 3: 20 augustus 2021 

Auray - Locronan - Douarnenez - Quimper - Concarneau - Auray

Daguitstap naar de Finestère. Via Locronan, met bezoek aan één van de mooiste bloemendorpjes van Frankrijk, gaat het naar het haventje van Douarnenez. Daarna verder naar Quimper, hoofdstad van het oude “Carnouaille”. Na het middagmaal een wandeling in het historische centrum. In de namiddag rijden we verder naar Concarneau, één van de gezelligste havenstadjes van Bretagne. We bezoeken de “Ville Close” en genieten van het zeewater en oude pakhuizen.

Dag 4: 21 augustus 2021 

Auray - St. Anne d’Auray - Auray

Na het ontbijt naar St. Anne d’Auray, het “Scherpenheuvel” van Bretagne. Daarna flaneren we nog in de smalle steegjes van het oude “Auray ”, waar sierlijke jachten de kleine vissersschuiten vervangen hebben. Na het middagmaal schepen we in voor een tocht in de Golfe du Morbihan, schitterende panorama’s en vergezichten begeleiden ons naar het Ile Aux Moines. Er is vrije tijd op het eilandje. Tijdens de terugvaart mogelijkheid tot het degusteren van verse oesters met een fris glas wijn. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5: 22 augustus 2021 

Auray - chartres - Zwevezele

We verlaten Bretagne via Vannes, Ploermel, Lemans en komen in “La Beauce”, de graanschuur van Frankrijk met in de verte de kathedraal van Chartres. Via Parijs, Péronne en Rijsel komen we terug in “Le Plat Pays”.