Citytrip Salzburg - Wenen - Bratislava

5 november 2023 t.e.m. 10 november 2023

Dit jaar wordt de stedentrip een trio-tje. Wij zetten vaart richting het Oosten en doen eerst de stad Salzburg aan. Na een bezoek aan deze geboortestad van Mozart zetten we vaart naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk voor een uitgebreid bezoek. Op amper 70km daarvandaan ligt Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Misschien wat onbekend maar een bezoek meer dan waard.

Vertrekuur

05:00

Prijs

998,50 EUR

Faciliteiten

sfeervol hotel in hartje van de steden met restaurant, bar, terras,...

Inbegrepen

reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 295,00€

Dag 1: 5 november 2023 

Zwevezele - Salzburg

Vanuit Zwevezele rijden we richting Duitse snelwegen en zo verder tot Salzburg waar we onze overnachting nemen in Hotel Grand Wyndham Salzburg.
 

Dag 2: 6 november 2023 

Salzburg – Wenen

Na het ontbijt bezoeken we meteen deze toch zeer typische Oostenrijkse stad Salzburg. De binnenstad staat op de lijst van werelderfgoed Unesco en verdient dus zéker een bezoek: we wandelen langs de Dom en het geboortehuis van Mozart, maar evengoed langs de rivier Salzach. In de namiddag rijden we verder richting Wenen voor een eerste kennismaking en overnachting in Hotel Intercontinental.
 

Dag 3: 7 november 2023 

Wenen 

Uitgebreid bezoek aan de stad Wenen met de Hofburg, de Opera’s, Kaizergruft, Domkerk, de Spaanse rijschool en nog veel meer. Met de bus ontdekken we ook de Secession typische art-nouveau gebouwen, het Oberes & Unteres Belvedere, het Krawinahuis van Hundertwasser en het Präter. Ook een bezoek aan Schönbrunn, het Versailles van Oostenrijk, staat op het programma. En wie proeft de lekkere Sachertorte? Overnachting in Wenen.
 

Dag 4: 8 november 2023 

Wenen – Bratislava

Op amper een uurtje rijden komen we in Bratislava voor een uitgebreide verkenning van de stad met zijn historisch centrum, de oude stadshal, Burg en Hviezdoslav-plein. Verder naar de kathedraal, de Blauwe kerk en de Michaelspoort. Overnachting Bratislava in Hotel Radisson Blu Carlton.
 

Dag 5: 9 november 2023 

Bratislava – Enns

Op deze tweede dag in Bratislava verkennen we nog alles wat de vorige dag niet kon en er is ook vrije tijd in deze hoofdstad voorzien. In de namiddag rijden we richting Enns voor de laatste overnachting van deze reis.
 

Dag 6: 10 november 2023 

Enns - Zwevezele

Na een boeiende en mooi gevarieerde citytrip vangen we de terugreis aan richting ons Belgenlandje.