Italiaanse Alpen Livigno

2 juli 2023 t.e.m. 7 juli 2023

Met Livigno als uitvalsbasis verkennen we niet alleen de Italiaanse Alpen maar genieten er van wandelen, lekker eten, Italiaans ijs en misschien wel wat waterpret. 
In Livigno kan u trouwens belastingvrij winkelen. Bergen, meren, kleurrijke houten huisjes en ongelofelijk prachtige panorama’s passeren de revue: Lago del Gallo, de Reschensee en bergpassen in Oostenrijk en Zwitserland. 
Met de historische smalspoortrein “Bernina Express” naar Sankt-Moritz in Zwitserland. Een reis met onvergetelijke vergezichten, gletsjers en charmante dorpen als Bormio, Glurns en de verdronken kerk van Curon. We verblijven er in het prachtig gelegen Livigno.

Vertrekuur

05:00

Prijs

775,00 EUR

Faciliteiten

Luxe hotel**** met restaurant, terras, gezellige bar

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension vanaf eerste avondmaal t.e.m het laatste ontbijt, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken, vrije middagmalen en toegangen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 195,00€

Dag 1: 2 juli 2023 

Zwevezele – Zurich – Davos – Livigno

Via Brussel, Namen naar Arlon verder via Metz en Straatsburg naar Basel-Pratteln. Doorheen het prachtige natuurlandschap van Zwitserland zoals Zurich, Davos rijden we naar de Flëelapass op 2.383m hoogte om uiteindelijk onze verblijfsplaats Livigno te bereiken.
 

Dag 2: 3 juli 2023 

Livigno

Na een heerlijk ontbijtbuffet verkennen we vandaag het prachtige Livigno, ook “Klein-Tibet” genoemd omwille van de gelijkenis qua aard en sfeer met de Himalaya. Livigno ligt ingesloten tussen de indrukwekkende massieven van de Ortler en de Bernina, een prachtlandschap.
 

Dag 3: 4 juli 2023 

Livigno – Glurns – Reschensee – Livigno

Na het ontbijtbuffet rijden we langs het Lago del Gallo over de 2.149m hoge Ofenpas naar Glurns voor een bezoek aan dit zeer goed bewaarde middeleeuws stadje. Verder naar de Reschensee met een halte aan het symbool van het meer, de verdronken kerk van Curon. Daarna over de Oostenrijkse Finstermünzpas en door het Zwitserse Untergadin en de vallei van de Inn terug naar Livingo.
 

Dag 4: 5 juli 2023 

Livigno – Bormio – Livigno

U hebt de keuze uit een vrije voormiddag of de mogelijkheid om met de zweefbaan de top van de 2.349m hoge Mottolino of de 2.700m hoge Carosello te bereiken vanwaar u een ongeëvenaard Alpenpanorama kunt bewonderen. In de namiddag staat een uitstap naar Bormio op het programma, prachtig gelegen in het Valtellina aan de voet van de gletsjers van de Ortler en bekend als eeuwenoude bronnenplaats en als wintersportoord bij uitstek! Wandeling in het centrum met de eeuwenoude huizen met de vele fresco’s en het sierlijke smeedwerk.
 

Dag 5: 6 juli 2023 

Livigno – Bernina Express – Livigno

Vandaag staat de koninginnenrit op het programma… na het ontbijt rijden we via de 2.291m hoge Passo di Foscagno naar Bormie en via Tirano naar Poschiavo. Daarna is het genieten van een twee uur durende treinrit met de historische smalspoortrein “Bernina Express” naar het mondaine Zwitserse St Moritz. Onderweg kan u genieten van onvergetelijke vergezichten over de gletsjermassa’s van de Morteratsch en de ruim 4.000m hoge Berninagroep. Na wat vrije tijd in St Moritz vangen we de terugrit aan met de Bernina Express tot in Poschiavo waar de autocar ons opwacht die ons terug naar Livigno brengt.
 

Dag 6: 7 juli 2023 

Livigno – Zwevezele

Na het ontbijtbuffet rijden we via Prattgau richting Zwitsers merengebied naar Zürich en Basel Prattln. Zo verder via Colmar en Straatsburg naar Luxemburg richting Zwevezele