Kersttrip in de Champagnestreek

1 december 2023 t.e.m. 3 december 2023

De champagnestreek wereldwijd gekend omwille van zijn heerlijk bubbelende drank blijft altijd een topper om te bezoeken!! De prachtige champagnedorpjes die we doorkruisen leveren onze mooie vergezichten op … en we genieten er ook van Champagne degustaties bij enkele Champagnehuizen. We combineren deze reis dan ook met de typische sfeer van de Kerstmarkten zoals Reims, Troyes, Epernay…

Vertrekuur

06:00

Prijs

465,50 EUR

Faciliteiten

Luxehotel midden in Reims, restaurant, bar, terras,..

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisbegeleider, hotel op basis van kamer en ontbijt

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen dag 1&2

Opmerkingen

Toeslag single kamer 90,00€

Dag 1: 1 december 2023 

Zwevezele – Hautvillers – Reims

Via Lille rijden we naar St. Quentin, vervolgens de autoroute naar Reims. We zien in de verte La Montagne couronnée in Laon. Eens voorbij Reims rijden we richting Epernay naar de Benedictijnenabdij van HAUTVILLERS en bezoeken er het kerkje waar “Dom Perignon” de ontdekker van de Champagne begraven ligt. Tevens brengen we een bezoek aan het gekende Champagnehuis JM Gobillard in Hautvillers waar we van een lekkere degustatie kunnen genieten, daarna rijden we naar Reims waar we overnachten … en ook de sfeer op de typische kerstmarkt van Reims kunnen opsnuiven.
 

Dag 2: 2 december 2023 

Reims – Troyes – Reims

Na het ontbijtbuffet vertrekken we voor een rondrit door het prachtige Marnedal met zijn mooie panoramische uitzichten naar Troyes. We maken een wandeling doorheen deze mooie stad, met zijn typische vakwerkhuizen en smalle straatjes in de binnenstad. Tevens staat er ook vrije tijd op het programma om wat rond te kuieren op de gezellige kerstmarkt met magische versiering en verlichting.

Dag 3: 3 december 2023 

Reims – Epernay – Zwevezele

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Epernay, de hoofdstad van de Champagne, dat we binnenrijden via de “Avenue de Champagne” waarlangs alle bekende Champagnehuizen gelegen zijn. We vervolgen onze weg langs “La Route Touristique du Champagne” naar Mesnil-sur-Oger waar we een bezoek brengen aan “Le musée de Champagne Launois”. Voor het middagmaal worden we verwacht in het prachtige familiekasteel van de familie Launois voor een overheerlijk middagmaal met champagnedegustatie.