Noord Italië Adriatische Riviera - Rimini Misano

30 april 2023 t.e.m. 8 mei 2023

Aan de Adriatische Rivièra vindt u de meest geliefde badplaatsen van Italië met brede, zachthellende zandstranden en een uitstekende infrastructuur. 
Het nabijgelegen binnenland van Emilia-Romagna, met z’n mooie dorpjes en rijke cultuur, draagt bij tot de faam van deze streek.
We verblijven in Misano, een bloemrijk stadje met mooie boulevard met fonteinen en gezellige sfeer, gelegen tussen het bruisende Riccione en Cattolica. 
Een bezoek aan het kleinste staatje ter wereld, San Marino, is een must! Alsook een bezoek aan het echte Venetië. De specialiteiten van de inheemse gastronomie, gecombineerd met de gastvrijheid van de Romagna, dàt is écht genieten! Voor de heenrit en terugrit overnachten we in de streek rond Savona, Milaan.

Vertrekuur

05:00

Prijs

1.095,00 EUR

Faciliteiten

Sfeervol hotel met restaurant, loungesbar, welness,…

Inbegrepen

Reis per Luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

toegangen, dranken en vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 275,00€
Internationaal reispas

Dag 1: 30 april 2023 

Zwevezele – Saronno

Via Brussel en Luxemburg naar de omgeving van Bazel, verder via Luzern en Lugano bereiken we Saronno, onze eerste verblijfsplaats.

Dag 2: 1 mei 2023 

Saronno – Bologna – Misano

Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we via Milaan en Parma naar Bologna, we brengen een bezoek aan de Piazza Maggiore het centrale plein van de stad, de Basiliek van San Petronio, de torens Garisenda en Asinelli en bewonderen de vele arcaden die Bologna telt. Na het bezoek verder naar Misano en ons prachtige verblijfshotel Vanni.
 

Dag 3: 2 mei 2023 

Misano – Porto Verde – Montegridolfo – Misano

Na het ontbijt kunnen we vrij de lokale specialiteiten op de wekelijkse markt van Misano bewonderen. Daarna vertrekken we naar de jachthaven van Porto Verde voor een korte wandeling. In de namiddag maken we een mooie tocht door de Apenijnen naar het prachtige kasteeldorp, Montegridolfo, vervolgens rijden we naar Mondaino waar we een bezoek brengen aan het kasteel en genieten van een kaasdegustatie.
 

Dag 4: 3 mei 2023 

Misano – Cattolica – Misano

Vandaag brengen we een bezoek aan de Costa Romantica, eerst bezoeken we Gabicce Monte waar we kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de baai. Vervolgens houden we halt in het centrum van Cattolica. Na het middagmaal rijden we via oogstrelende landschappen naar San Vittore, waar we de Frasassi grotten gaan bezoeken, de meest spectaculaire kalkstenen grotten in Europa. Een unieke ervaring!!
 

Dag 5: 4 mei 2023 

Misano – Gradara – Misano

Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Gradara. Dit schitterende kasteel is één van de best bewaarde middeleeuwse bouwwerken van Italië. In de namiddag genieten we van een rustige cruise langs de prachtige kusten van de Costa Romantica en ondertussen bekoren de schippers ons met lekkere vers gegrilde vis vergezeld van een lekker wijntje.
 

Dag 6: 5 mei 2023 

Misano – Venetië – Misano

We nemen een vroeg ontbijt en vertrekken om 05h45 richting Venezia. Met de autocar rijden we tot Chioggia waar we de boot nemen voor een comfortabele cruise door de lagune en langs enkele mooie eilanden tot aan het San Marcoplein in Venetië. Het bezoek onder leiding van onze gids aan deze prachtige stad met z’n kleine straatjes, talrijke bruggen en kanalen zult u zeker niet vlug vergeten.
 

Dag 7: 6 mei 2023 

Misano – San Marino – Misano

Vandaag kunnen we genieten van een vrije voormiddag of maken we onder begeleiding van Augusto, onze sympathieke hotelbaas, een ludieke uitstap naar het achterland van de Costa Romantica om te genieten van een uitgebreide wijndegustatie. Na het middagmaal vertrekken we naar de Republiek van San Marino, de kleinste en oudste onafhankelijke stat van de wereld. We brengen een bezoek aan de hoofdstad van San Marino.
 

Dag 8: 7 mei 2023 

Misano – Milaan – Saronno

Na het ontbijtbuffet vatten we onze terugreis aan via Bologna en Parma bereiken we Milaan. Een stadswandeling onder begeleiding van onze gids brengt ons naar de Piazza del Duomo, de “Galleria Amanuele II” en de Piazza delle Scala waar we het bekendste operagebouw ter wereld aantreffen de “Scala van Milaan”. Er rest ons nog tijd om een terrasje te doen in de “Quadrilletero d’Oro”, de meest gesofistikeerde shoppingzone van Milaan, verder naar ons overnachtingshotel in Saronno.

Dag 9: 8 mei 2023 

Saronno – Zwevezele 

Na ons laatste ontbijtbuffet vatten we onze terugreis aan via Basel, Colmar en Strasbourg verder via Luxemburg naaronze thuisbasis.