Slovenië & Adriatische kust Kroatië

17 augustus 2023 t.e.m. 25 augustus 2023

Het voormalige Joegoslavië werd ongeveer 30 jaar geleden opgedeeld in verschillende landen, elk met zijn eigenheid. We starten onze reis in het groene binnenland van Slovenië met een bezoek aan het meer van Bled, een wandeling door de Vintgarkloof en de charmante stad Maribor. Ook de hoofdstad Ljubljana met zijn driebruggenplein wordt bezocht. De tocht brengt ons verder naar de Adriatische kust waar we duidelijk de Italiaanse invloed zullen ervaren in de gezellige dorpen als Poreč, Piran en Koper. Net over de grens in Kroatië bezoeken we dan Grožnjan en Rovinj. Op de terugtocht staat nog Lipica op hetprogramma: paardenfokkerij voor de Lipizzaners.

Vertrekuur

05:00

Prijs

1.299,00 EUR

Faciliteiten

Sfeervolle 4* hotels met restaurant, bar, terras,...

Inbegrepen

Reis per luxe-autocar, Nederlandstalige reisleider, hotel op basis van halfpension, professioneel audiogids systeem

Niet inbegrepen

dranken, toegangen en vrije middagmalen

Opmerkingen

Prijs op basis van tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: 550,00€

Dag 1: 17 augustus 2023 

Zwevezele – München

We rijden langs de snelwegen richting München voor onze eerste overnachting, tijdens deze heenreis vernemen we al heel wat informatie van de gids over onze reis.
 

Dag 2: 18 augustus 2023 

München – Bohinj

Na een heerlijk ontbijt ontdekken we de ongerepte natuur van het land Slovenië waardoor we ook actief van deze buitenlucht kunnen genieten. Het meer van Bohinj is zo een leuke plek om er te vertoeven, ook onze verblijfplaats in hotel Bohinj ECO. Het ligt er idyllisch bij en dit volop in de bossen.
 

Dag 3: 19 augustus 2023 

Bohinj - Vintgarkloof – Bled – Bohinj

Nog meer natuur: de Vintgarkloof in het Triglav Nationaal Park. Deze kloof wordt beschouwd als één van de mooiste plekken in Slovenië: we wandelen tussen hoge steile rotsen waartussen turquoise blauw water stroomt. En alsof dit alles nog niet genoeg is bezoeken we op onze weg ook het prachtige meer van Bled. U kan zomaar rond het meer wandelen of de boot nemen naar de kerk middenin. Het kasteel aan de rand is evenzeer een bezoek waard. Overnachting terug in Bohinj.
 

Dag 4: 20 augustus 2023 

Bohinj - Ptuj – Maribor - Bohinj

Na al deze natuurpracht is het vandaag tijd om een tweetal kleine steden te bezoeken. We starten in de oudste stad van Slovenië: Ptuj, verkennen de stad en zijn burcht met een korte wandeling en zetten na de vrije lunch door naar Maribor, een stad gelegen aan de rivier Drava. De stad is nog steeds een belangrijk wijnbouwcentrum met een 450 jaar oude wijnstok. Vrije tijd is hier zeker voorzien. Opnieuw overnachting in Bohinj.

Dag 5: 21 augustus 2023 

Bohinj – Ljubljana – Hrastovlje – Portorož

We verlaten Bohinj en na amper 55 km bereiken we de hoofdstad van het land: Ljubljana. Een stad met een belangrijke geschiedenis en leuke plaatsjes om te ontdekken zoals het Prešerenplein en de verbinding met de oude stad via drie bruggen. Verder ook de kathedraal, het stadhuis, kasteel en parken. Na de lunch zetten we onze tocht verder en houden even halt bij een bijzonder kerkje in Hrastovlje. En zo arriveren we aan de Adriatische kust die bekend staat om zijn prachtige stranden, mooie steden en dorpjes. Overnachting in Portorož, Life Class Hotel.
 

Dag 6: 22 augustus 2023 

Portorož – Piran – Koper – Portorož

We vertoeven vandaag langs de kust en de Italiaanse invloed is hier meteen te merken. Zowel de stad Koper als de stad Piran zijn er getuigen van met Venetiaanse gebouwen, oude stadsmuren en pittoreske havens. Piran krijgt zelfs de titel van juweeltje van de Sloveense kust. Op vandaag doet men er nog steeds aan zoutwinning. In de namiddag verkennen we dan de stad waar we logeren in Portorož of “haven van de rozen”.
 

Dag 7: 23 augustus 2023 

Portorož – Poreč – Rovinj – Portorož

De grens met Kroatië ligt zeer dichtbij en in dit land bezoeken we dan ook twee leuke steden. Poreč is een leuk stadje dat al meer dan 2.000 jaar bestaat en waar de smalle straten en leuke hoekjes er zeer fotogeniek zijn. De Eufrasiusbasiliek, Unesco werelderfgoed, met zijn prachtige mozaïeken getuigt van deze lange geschiedenis. Nadien zakken we weer af naar de Adriatische kust om in Rovinj te genieten van heel wat moois. Rovinj krijgt de titel van meest romantische stad van Istrië, een provincie van Kroatië. Alweer pittoreske steegjes, een vissershaven en een wandelboulevard langs de kust. Overnachting in Portorož.
 

Dag 8: 24 augustus 2023 

Portorož – Lipica – München

Op de terugweg komen we langs het dorp Lipica waar slechts 47 mensen wonen maar waar zich een bijzondere stoeterij bevindt. Hier worden de bekende witte paarden Lipizzaners gefokt. Deze stoeterij uit 1558 eren we dan ook met een bezoekje. We zetten de reis verder richting München voor de overnachting
 

Dag 9: 25 augustus 2023 

München – Zwevezele

Na een mooie gevarieerde reis doorheen Slovenië en Kroatië en een lekker ontbijt vangen we de terugreis aan richting België.